Terapii alternative

# trucuri stres # calmare stres #stres

3 trucuri care te ajuta sa te calmezi in 30 de secunde

Viata fara stres este aproape imposibil in zilele noastre. Traim intr-o era a vitezei si parca tot ceea ce facem duce inevitabil la stari de tensiune, care ne pot afecta grav sanatatea sau pot duce la depresie ori stari de anxietate. 

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca exista cateva tehnici de calmare, pe care le poti pune in practica in momentele de stres maxim. Iata care sunt acestea.

Hidrateaza-te

Creierul tau este aproximativ 75% apa. Si nu este singurul organ a carui functionare depinde direct de aportul de apa. Tot organismul are nevoie de apa pentru a face fata unei zile normale. Bea un pahar cu apa, nu-ti ia decat 30 de secunde.

Inchide ochii

Ia o pauza si permite-i corpului tau sa se relaxeze 30 de secunde. Inchide ochii, acopera-ti urechile cu mainile si deconecteaza-te de realitatea cotidiana. Gandeste-te la mare si imagineaza-ti cum o auzeai atunci cand erai copil si tineai o scoica la ureche.

Nu mai face nimic

Opreste-te, stai pur si simplu pe loc si priveste in gol. Uita-te pe fereastra sau chiar in tavan. Dar nu face nimic. Nu te gandi la nimic, nici la problemele de la birou, nici la cele de acasa. Uita de tot, pret de 30 de secunde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare