Terapii alternative

#ghimbir #miere #prevenire raceala # remedii raceala # remedii Ayurveda

3 remedii Ayurveda eficiente in prevenirea racelii

Ayurveda sau "stiinta vietii" este un sistem de tratamente alternative, terapii, tehnici si remedii naturiste menite sa te ajute sa-ti regasesti armonia interioara si sa-ti intaresti sistemul imunitar, printre altele. Tranzitia de la vara la toamna, marcata de scaderea temperaturilor si de activitatea mai accentuata a virusurilor si bacteriilor, destabilizeaza imunitatea si te face sa fii vulnerabil in fata bolilor de sezon. Vrei sa te feresti de raceala? Incearca trei remedii Ayurveda eficiente in prevenirea bolii.

1. Ghimbirul

Ghimbirul este un ingredient esential in sistemul Ayurveda, mai ales atunci cand vine vorba despre intarirea sistemului imunitar. Pentru a preveni raceala, este indicat sa amesteci jumatate de lingurita de ghimbir ras sau suc de ghimbir cu jumatate de lingurita de miere. Acest remediu Ayurveda se ia de trei ori pe zi, inainte sau dupa fiecare masa principala.

In cazul in care raceala deja da semne ca te-a cuprins, este indicat sa razuiesti o bucatica de ghimbir, sa presari sare peste ea si sa o consumi ca atare.

2. Apa calduta cu miere

Un alt remediu Ayurveda pentru prevenirea racelii este apa calduta cu miere si lamaie. Mierea detoxifica organismul si iti furnizeaza vitamine si minerale, lamaia iti intareste sistemul imunitar, in timp ce apa imbunatateste digestia si sustine metabolismul. In fiecare zi, este bine sa bei cel putin doua pahare de apa calduta in care dizolvi cate o lingurita de miere.

3. Bauturile si alimentele calde

Conform principiilor Ayurveda, daca vrei sa iti protejezi organismul de raceala ar trebui sa consumi in principal bauturi si alimente calde si sa ai grija la alimentatia ta. Respecta cele trei mese principale, pentru a avea o energie constanta, si elimina din meniu alimentele care nu iti furnizeaza substante nutritive. Iata ce ai putea consuma pentru a te feri de raceala:

  • legume gatite la aburi
  • supe de legume
  • mancarica de linte
  • ceai cald de menta cu ghimbir si scortisoara
  • ceai cald de plante medicinale cu miere si lamaie
  • lapte cald cu pudra de turmeric


Sursa foto: motherearthnews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare