Terapii alternative

#ylang-ylang #ulei esential #relaxare #par #depresie #tensiune arteriala #insomnie #afrodisiac

Ylang-ylang, o planta cu proprietati relaxante

Ylang-ylang -ul este o planta exotica, foarte aromata, cu beneficii extraordinare pentru sanatatea omului. Atunci cand ai nevoie de un moment de relaxare, cand te simti deprimat sau cand ai probleme cu insomnia, incearca sa te rasfeti cu o sedinta de aromaterapie cu ulei esential de ylang-ylang.


Iata cateva dintre beneficiile uleiului esential de ylang-ylang.


Relaxeaza intens


Daca iti doresti sa scapi de stresul cotidian, sa alungi toate grijile si sa gasesti un tratament rapid pentru relaxare, planta ylang-ylang este ceea ce ai nevoie. Pregateste-ti cada cu spuma si adauga 3 picaturi de ulei esential de ylang-ylang. Dupa o baie de 20 de minute, te vei simti nemaipomenit, mai ales daca imediat dupa aceea te vei baga in pat si vei bea o cana cu ceai indulcit cu miere.


Are actiune antidepresiva


O candela de aromaterapie in care ai adaugat doua picaturi de aromaterapie te va binedispune rapid si te va face sa gandesti itr-un mod optimist. Ylang-ylangul este unul dintre cele mai vechi medicamente pentru tratarea depresiei, asa ca il poti utiliza cu incredere, fara niciun efect advers.


Stimuleaza cresterea parului


Ylang-ylang este de asemenea cunoscut pentru faptul ca stimuleaza cresterea parului. Adauga 3 picaturi de ulei esential in sampon si maseaza scalpul mai mult decat de obicei. In acest fel, parul va creste mai rapid si chiar mai des. De asemenea, adauga doua picaturi de ulei esential in peria de par. Nu doar ca parul tau va avea un miros foarte placut, dar uleiul esential va reactiona ca un balsam natural.


Scade tensiunea arteriala


Uleiul esential de ylang-ylang este un agent eficient in ceea ce priveste scaderea tensiunii arteriale. Uleiul vine ca o solutie salvatoare, mai ales pentru ca problema cresterii tensiunii arteriale este tot mai des intalnita, atat in randul tinerilor, cat si in cazul persoanelor inaintate in varsta.


Alunga insomnia


Acest ulei natural calmeaza nervii, furia, starile de anxietate si indeparteaza insomniile. Adauga o picatura de ulei esential de ylang-ylang in candela de aromaterapie, cu aproximativ o ora inainte de ora de culcare. Aburii de ylang-ylang vor instala rapid starea de somnolenta.


Are efect de afrodisiac


Uleiul esential de ylang-ylang este un afrodisiac foarte puternic, de mare ajutor persoanelor care si-au pierdut libidoul. Ai grija insa sa nu adaugi mai mult de trei picaturi in candela de aromaterapie, cada sau lumanarea parfumata pentru ca mirosul puternic poate da dureri de cap.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare