Terapii alternative

# tratament cocos #ulei sanatos #ulei de cocos #tratament cosmetic

7 utilizari nestiute ale uleiului de cocos

Ai auzit deja de magnificul ulei de cocos si stii ca face minuni pentru pielea ta si, in general, pentru sanatate, insa cu siguranta mai sunt multe secrete ale acestui ulei pe care inca nu le-ai descoperit. Utilizarile sale sunt uimitoare si te pot ajuta in probleme diverse. Iata la ce il mai poti folosi:

1. Cocos in smoothie 

Ca sa ai mai multa energie, adauga 1-2 linguri in compozitia ta obisnuita. Un plus de grasimi sanatoase care te vor ajuta intreaga zi.

2. Cocos pentru gat

Daca te doare gatul, uleiul de cocos iti vine in ajutor: pune o lingura de ulei in ceaiul fierbinte si acesta va face minuni. 

3. Cocos impotriva iritatiei de scutec

Si pentru cei mici uleiul de cocos face minuni. Dincolo de faptul ca este un excelent hidratant pentru pielea ta, in cazul in care bebelusul face o iritatie la fund din cauza scutecului, pur si simplu aplica de cateva ori uleiul minunat. Vei vedea imediat efectele.

4. Cocos impotriva paduchilor

Mai neplacut decat a avea paduchi este sa scapi de ei. Uleiul de cocos iti vine in ajutor si de aceasta data: clateste parul proaspat spalat cu otet de mere, apoi aplica pe scalp o masca de ulei de cocos si lasa asa 12-24 de ore. Vei scapa de musafirii nedoriti fara neplaceri.

5. Cocos impotriva intepaturilor de insecte

Uleiul de cocos functioneaza si in cazul mancarimii cauzate de intepaturile insectelor. Aplicati ulei de cocos pe intepatura. Se va vindeca mai repede si nici nu vei mai simti nevoia sa te scarpini. 

6. Cocos in loc de unt

Poti folosi uleiul de cocos si in loc de unt atunci cand gatesti. Prajiturile ies la fel de delicioase si mai sanatoase. Proportia este simpla - 1:1.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului