Terapii alternative

#nas infundat #tuse #bacterii #virusuri #raguseala #raceli de sezon

Tuse iritativa si raguseala? Cum le calmam in mod natural

 

Gat iritat, senzatie de uscaciune, tuse seaca, raguseala, nas infundat... Toamna s-a instalat pe deplin cu alaiul sau de suferinte ale gatului. Tot mai multi dintre noi ne confruntam in aceasta perioada cu inflamatii la nivelul cavitatii bucale si faringelui. si, evident, ne dorim o calmare imediata si eficienta.
 

Cauze ale inflamatiilor de la nivelul gatului

Cavitatea bucala si caile respiratorii sunt captusite cu o mucoasa respiratorie care mentine umiditatea locala si ne protejeaza de agresiunile din mediul inconjurator. Daca mucoasa este sanatoasa, ea se poate apara cu succes de factori nocivi. Dar cand mucoasa este inflamata, puterea ei de aparare scade si devine vulnerabila la imbolnaviri.
Mucoasa respiratorie poate fi iritata de:

  • tuse si raguseala,
  • solicitarea excesiva a corzilor vocale,
  • aerul uscat din incaperi,
  • respiratia nazala deficitara.

Virusurile responsabile de racelile de sezon sau bacteriile se numara printre cele mai frecvente cauze ale inflamatiilor de la nivelul gatului. Adesea, acestea sunt insotite de tuse iritativa, o tuse foarte seaca, extrem de neplacuta, mai ales in crizele acute, precum si de dureri in gat, nas infundat.

Raguseala este cauzata de inflamarea laringelui. Din aceasta cauza, corzile vocale nu mai pot vibra liber, iar vocea suna ragusit. Fumatul, alcoolul, vorbitul sau cantatul excesiv pot duce la o suprasolicitare a vocii, provocand inflamatia mucoaselor. Senzatia de uscaciune a gatului apare din cauza expunerii la aer conditionat, in timpul calatoriilor cu avionul sau in timpul calatoriilor prelungite cu masina ori cu trenul. Totodata, aerul provenit de la sistemele de incalzire centrala este foarte uscat, facand gatul sa isi piarda umiditatea. Astfel, mucoasele se „fisureaza” usor, devenind vulnerabile la virusuri si bacterii, care vor declansa infectii sau inflamatii.

Protectia naturala a cavitatii bucale si faringiene

Mentinerea umiditatii locale este cel mai indicat lucru pentru protejarea gatului si corzilor vocale. In plus, o pelicula protectoare benefica si naturala poate constitui o masura utila in cazul suprasolicitarii vocii sau al agresiunilor externe – aer conditionat, aer uscat si incarcat de agenti poluanti, virusuri responsabile de raceli in anotimpurile reci si umede. Tocmai acesta este efectul unei plante miraculoase pentru sanatatea cailor respiratorii – muschiul islandez. Acesta actioneaza cu blandete si in mod natural exact acolo unde este nevoie de o calmare eficienta: in cazul inflamatiei mucoaselor din gura, gat si faringe. Substanta activa din muschiul islandez acopera mucoasa bucala si faringiana ca un balsam. Astfel, mucoasa este protejata de agresiuni. Daca mucoasa este deja afectata, ea se poate reface mai rapid.

Sursa foto: news.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului