Terapii alternative

#reumatism #tratament naturist #ceai #venin #albina

Tratamente naturiste impotriva reumatismului

Reumatismul este o afectiune localizata la nivelul aparatului locomotor si cardiovascular si se manifesta prin aparitia unor leziuni inflamatorii sau degenerative ale tesutului conjunctiv din tot organismul, dar in special in cel din vase si articulatii.


Iata cateva dintre cele mai bune tratamente naturiste impotriva reumatismului.


Veninul de albine


Despre apicultori se spune ca nu se vor imbolnavi niciodata de reumatism datorita intepaturilor si veninului de albina care le-a fost si continua sa le fie administrat aproape zilnic,  ani la rand.


Odata ajuns in organism, veninul produce in momentul administrarii durere si inflamatie, dar ulterior inhiba durerea si inflamatia produsa de reumatism. Prin substantele componente, in special hialuronidaza, veninul actioneaza asupra tesutului conjunctiv, ducand pana la tratarea definitiva a bolii.


Bai calde cu sare


Baile cu apa calda sarata sunt foarte benefice persoanelor care sufera de reumatism. Medicii recomanda baile cu sare de aproximativ doua ori pe saptamana, timp de aproximativ 3 luni. Totusi, partile foarte afectate de reumatism trebuie imbaiate chiar si de doua ori pe zi in acest amestec.


Unguent cu ardei iute


Unguentul cu ardei iute este un adjuvant in cazul durerilor reumatice. Se aplica prin masaj, imediat dupa baia cu sare si se repeta tratamentul in fiecare seara.


Atentie, inainte de utilizarea propriu-zisa, unguentul trebuie verificat pe o portiune mica de piele pentru a evita reactiile alergice pe portiuni intinse de piele.


Tinctura  sau ceai de salvie


Indiferent ca suferi de reumatism, reumatism cronic sau  reumatism degenerativ, tinctura sau ceaiul  de salvie iti pot fi de mare ajutor. Consuma in mod frecvent (zilnic daca se poate) ceai de salvie, indulcit cu putina miere sau 30 – 40 picaturi de tinctura. In aproximativ o luna vei vedea deja rezultatele.


Ceai antireumatic


Amesteca 20 de grame de trei frati patati, 20 de grame de papadie, 20 de grame de rogoz si 20 de grame de flori de porumbar. Adauga amestecul intr-o cana cu apa fierbinte si lasa la infuzat. Dupa 10 minute, strecoara ceaiul, indulceste-l cu putina miere si consuma-l cald.


Acest ceai trebuie sa fie baut zilnic, cel putin 5 saptamani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare