Terapii alternative

#fructe vara #dieta fructe #beneficii pepene #beneficii cirese # beneficii fructe

Top 5 fructe de vara sanatoase si beneficiile lor pentru sanatatea ta

Bucura-te de vara si de fructele pe care le gasesti acum ieftin in piata la preturi rezonabile, ne sfatuiesc medicii nutritionisti. Fructele pe care le gasim acum sunt pline de vitamine si au o multime de beneficii pentru organism. Iata-le pe cele mai importante:

1. Piersicile

Piersicile furnizează o cantitate importantă de vitaminele C și A, dar au un conținut ridicat în zahăr. Au efect diuretic, laxativ și detoxifiant, sunt foarte ușor asimilabile, sunt folositoare în afecțiuni pulmonare, infecții respiratorii sau anemie, precum si in constipatie. Sunt recomandate si femeilor insarcinate. Poti incerca si varianta fara puf, a nectarinelor. 

2. Caisele

Au un conținut deosebit de ridicat în betacaroten, sunt bogate în fibre solubile și potasiu. Curata, detoxifica si sunt un reglator natural al colesterolului. 

3. Zmeura

Este o bogată sursă de vitamina C, sodiu, flavonoide și pectine. Intareste sistemul imunitar și, prin prezența vitaminei C, ajuta la o mai buna absorbtie a fierului. . De asemenea, ajută la scăderea colesterolului, îmbunătățește structura pereților celulari și ajută la menținerea unei bune circulații la nivelul capilarelor.

4. Ciresele

Bogate in apa si zahar, contin un nivel important de complex de vitamine B (B1, B2, B6), vitamina C, minerale (magneziu, potasiu), lignani, fitoestrogeni și taninuri. Sunt recomandate in guta, constipație, litiaze renale și biliare, reumatism, obezitate, depresie. 

5. Pepenele

Este bogat în substanțe antioxidante de tip fenolic: flavonoide, carotenoide, triterpenoide. Aduce un aport de fier și zinc, hidrateaza si intareste sistemul imunitar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare