Terapii alternative

#libidou #ginseng #plante #sex #damiana #Yohimbe

Suplimente naturale care cresc apetitul sexual

Barbatii si femeile din toata lumea se confrunta, cel putin ocazional, cu scaderi ale apetitului sexual. Un libido mai putin accentuat nu indica in mod necesar o afectiune, insa poate sa perturbe armonia in cuplu, satisfactia sexuala si apropierea dintre doi parteneri de cursa lunga. Medicina naturista abunda in suplimente naturale care ajuta, in mare masura, recapatarea poftei de iubit.

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit diverse ierburi pentru a-si trata afectiunile, dar si pentru a-si imbunatati anumite functii ale organismului. Chiar daca multe dintre acestea nu au primit un aviz de specialitate care sa le ateste eficienta si siguranta, exista multe suplimente naturale recomandate de medici pentru libidoul scazut. Iata care sunt cele mai populare dintre ele!

Iarba Caprei Agitate

Planta numita stiintific Epimedium si popular "iarba caprei agitate" (efectul afrodisiac al frunzelor a fost observat prima oara de un pastor, la turma sa) este extrem de apreciata in medicina chineza pentru efectul sau vasodilatator, care ajuta fluxul de sange sa circule optim in regiunea genitala.

Suplimentele naturale pe baza de iarba caprei agitate maresc dorinta sexuala la femei si barbati deopotriva, intaresc erectia si cresc frecventa orgasmelor la femei.

Radacina de Maca

Foarte raspandita in Peru si cultivata in America de Sud de peste doua milenii, radacina de Maca este consumata sub forma de pudra, pentru proprietatile sale afrodisiace.

Astfel, suplimentele naturale cu Maca sunt considerate corespondentele naturale ale faimoasei pastile Viagra: regleaza nivelul hormonal in organism, creste excitatia la stimuli, imbunatateste calitatea spermei si intensifica orgasmele femeii.

Ginsengul

Daca apetitul sexual scazut este consecinta unei stari proaste a organismului, a oboselii accentuate sau a instalarii menopauzei, ginsengul chinezesc poate face minuni pentru recapatarea dorintei erotice si obtinerea unei satisfactii maxime in pat.

Yohimbe

Un arbust tropical mereu verde, numit yohimbe, este folosit de secole intregi pentru disfunctiile sexuale ale femeilor si barbatilor. Extractul acestei plante este folosit in numeroase pilule si suplimente pentru libido, in special daca o femeie se confrunta cu un libidou scazut pe fondul stresului sau al unei stari depresive.

Damiana

Damiana este un arbust pitic popular in Mexic si America Centrala. Extractul de damiana (turnera difussa) trateaza impotenta masculina si simptomele de frigiditate ale femeilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare