Terapii alternative

#vacante #teama de zbor cu avionul #teama de avion #calatorii vacanta

Sfaturi pentru a depasi singur/a teama de zbor cu avionul

Peste 25% dintre oameni sufera de anxietate in timpul zborului cu avionul. In conditiile in care, doar in ultimul an, accidentele aviatice s-au inmultit, este posibil chiar ca numarul celor pe care ii trec toate transpiratiile cand aud de zborul cu avionul sa fi crescut considerabil. Din fericire, exista cateva tehnici care sa te ajute sa ai un zbor fara probleme.

 

O prima masura pentru a te linisti cu cateva zile inainte de a decola este sa te informezi cu privire la compania aeriana cu care vei zbura, aeronava in care calatoresti, tara pe care urmeaza sa o traversezi, durata calatoriei.

In plus, tinand cont ca adesea persoanele care au teama de avion apeleaza la administrarea anxioliticelor,  fa-ti, tot cu cateva zile inainte de a pleca, o programare la medic pentru a-ti recomanda un astfel de tratament. Nu abuza insa de aceste medicamente!

In ciuda tuturor masurilor de precautie, este posibil sa suferi un atac de panica, mai ales daca apar turbulente. Poti sa combati singur anxietatea cu unele tehnici de relaxare pe care le poti invata singur.

Inainte de ziua cea mare, incearca sa eviti petrecerile pana tarziu in noapte si sa te odihnesti cat mai mult. Lipsa odihnei ne face sa fim mai sensibili si mai iritabili. Chiar daca este recomandat sa ai o seara relaxanta, in care sa te bucuri de un film bun, evita-le pe cele cu un final tragic, mai ales cele cu catastrofe aviatice. "Contraindicat" este si serialul “Lost”.

Apa, da, cafea, nu

Chiar daca, de cele mai multe ori, alcoolul ne ajuta sa ne relaxam cateva ore, consumul acestor bauturi inainte de a zbura nu este cea mai buna idee din punct de vedere al securitatii in aeroport. De evitat este si cafeaua, care va spori anxietatea si te va impiedica sa dormi in timpul zborului. Cea mai indicata ramane apa. Este important sa bei 1 litru de apa la 3 ore de zbor, caci aerul din interiorul avionului este foarte uscat si-ti usuca gura.

In timpul zborului, este bine sa iti ocupi timpul, mai ales daca zbori singur (reviste, carti, muzica). De asemenea, incearca sa-ti exprimi teama de zbor, fie impartasind-o partenerului, altor pasageri sau chiar si insotitoarelor de bord.

Pentru persoanele care sufera de frica de avion, locurile cele mai indicate pentru a fi ocupate in timpul zborului sunt cele din fata sau din centrul aeronavei, caci, in caz de turbulente, sunt mai putin afectate.

Poti apela si la trucuri de pe vremea buncii. Saculetii cu lavanda sau menta sunt solutii la indemana pentru a ne calma mai repede in caz de criza de anxietate. Nici guma de mestecat n-ar trebui sa ne lipseasca din geanta, pentru a contracara efectul schimbarii de presiune. 

Zbor placut!

Sursa foto: cabeau.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare