Scortisoara, un condiment popular si foarte accesibil, are proprietati uimitoare pentru sanatate. Cassia, un anumit tip de scortisoara, ajuta la prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni.
Mai multe studii au aratat ca acest tip de scortisoara poate scadea nivelul de zahar din sange in cazul persoanelor care sufera de diabet. De asemenea, scortisoara reduce inflamatiile si este un bun antioxidanta, luptand impotriva bacteriilor.
O jumatate de lingurita de scortisoara consumata zilnic reduce si nivelul colesterolului rau. De asemenea, studiile au aratat ca scortisoara are si propritetati antifungice si poate preveni candida. Totodata, acest condiment poate ajuta si in cazul afectiunilor cardio-vasculare, pentru ca are efect anticoagulare.
Mirosul scortisoarei poate stimul functia cognitiva si memoria. Combinata cu mierea, scortisoara poate ameliora simptomele cauzate de artrita.
Scortisoara lupta cu bacteria E.coli in sucurile nepasteurizate.
Este un remediu natural pentru durerile de cap si ameliorarea migrenelor.