Terapii alternative

# iradiere #radiatii #remedii naturale #remedii # contaminare

Remedii naturiste pentru contaminarea cu radiatii

Principalele surse de oxigen - alimentele, apa si aerul - sunt poluate si pline de toxine. Toate formele de poluare priveaza organismul uman de oxigenul esential. Atunci cand vine insa vorba de radiatiile nucleare, oamenii sunt supusi unui experiment periculos.

Expunerea si contaminarea cu radiatii poate fi insa prevenita si tratata cu ajutorul alimentelor. Exista o serie de astfel de alimente care ajuta organismul uman sa tolereze mai bine efectele poluarii si ale radiatiilor. Rinichii sunt primele organe umane afectate de radiatii. Consumarea de alimente proaspete diminueaza riscul de acumulare de chimicale.

Semintele de hrisca sunt bogate in rutin, protejeaza impotriva radiatiilor si stimuleaza productia de maduva osoasa. Fibrele mucilaginoase din algele marine previn reabsorbtia strontiului radioactiv, a bariului, cadmiului si radiului, pe care le elimina din organismul uman.

Algele marine sunt de asemenea bogate in iod natural. Acesta stimuleaza tiroida, iar in acest fel radiatiile nu mai sunt absorbite. Este recomandat astfel sa consumi 2 linguri de alge pe zi. Inainte de a consuma insa alge, asigura-te ca aceastea provin din ape curate.

Tot pentru evitarea problemelor cauzate de iradiere este recomandat consumul de orez brun si sare de mare. De asemenea, persoanele expuse radiatiilor trebuie sa evite zaharul si produsele din faina alba .
 

Alimente si ierburi care previn iradierea
 

Alimentele bogate in clorofila, precum spirulina, intaresc celulele, transporta oxigenul, ajuta la detoxifierea sangelui si ficatului, neutralizeaza elementele poluante si stimuleaza productia de acid robonucleic. Doza indicata zilnic pentru o persoana este de 3 - 5 grame.

Legumele bogate in sulf, precum broccoli, varza, ridichi, rucola sau gulia ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, care distrug celulele. Alte legume bogate in sulf sunt si usturoiul, ceapa si fasolea.

Alimentele bogate in pectina, precum morcovii, semintele de floarea soarelui sau merele, tin departe de organism elementele poluante, care nu mai pot fi astfel asimilate. Legumele cu un continut ridicat de beta caroten , precum legumele cu frunze verzi sau cartofii dulci, intaresc imunitatea si protejeaza celulele. De asemenea, si usturoiul tine la distanta izotopii radioactivi.

Iradierea contribuie si la instalarea anemiei. Astfel, consumul de alimente verzi si radacinoase ajuta la intarirea sangelui. Drojdia alimentara, bogata in vitamina B ajuta la eliminarea metalelor grele din organism. Pentru tratarea efectelor secundare ale radiatiilor sunt indicate si alimentele bogate in acid nucleic, precum spirulina, drojdia, Chlorella sau polenul de albine.
 

Legume si ierburi care ajuta la tratarea iradierii
 

Gelul de aloe vera ajuta la vindecarea arsurilor provocate de radiatii. Aceasta planta contine stimulatori biogeni, care ajuta la repararea pielii.

Radacina de brusture neutralizeaza si indeparteaza toxinele din organism.

Radacina de papadie imbunatateste functia organelor care sunti mplicate in procesul de elimnare al toxinelor din organism.

Ginsengul siberian indeparteaza oboseala, amelioreaza simptomele produse de expunerea la radiatii si agenti poluatori si reduce efectele stresului.

Radacina de ginseng scade efectele secundare ale radiatiilor, iar recuperarea se face mult mai repede in urma expunerii indelungate.

Ceaiul verde este antioxidant, stimuleaza sistemul imunitar si contine agenti radioprotectori.

Semintele de ciulin protejeaza organismul uman de radiatiile din mediul inconjurator.

Urzicile curata si intaresc rinichii si ajuta la reinnoirea sangelui.

Menta reduce greata provocata de expunerea la radiatii.

Florile de trifoi rosu imbunatateste sanatatea intregului organism si ajuta la eliminarea toxinelor.

Ciupercile Ganoderma intaresc sistemul imunitar dupa expunerea la radiatii.

Patrunjelul, rozmarinul sau Gingko Biloba sunt alte plante care au puternice proprietati detoxifiante. Acestea ajuta la buna functionare a ficatului si la eliminarea toxinelor din organism.
 

Suplimente alimentare in lupta cu radiatiile
 

Si suplimentele alimentare ajuta la tratarea iradiatiei. Cele mai indicate suplimente sunt cele care contin antioxidanti. Vitamina A si beta carotenul imbunatateste calitatea tesuturilor, iar vindecarea este mai rapida. Complexul de vitamine B indeparteaza stresul si oboseala.

Vitamina C protejeaza impotriva poluantilor, reduce simptomele alergiilor si ajuta de detoxifierea organismului .

Zincul ajuta la eliminarea aluminiului, cadmiului si cuprului din organism. Calciul stopeaza absorbtia materialelor radioactive, iar magneziul protejeaza impotriva contaminarii cu strontiu 90.

Polenul de albine este foarte nutritiv si reduce efectele secundare ale contaminarii cu radiu si cobalt 60. Baile cu saruri Epsom ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare