Terapii alternative

#cicatrici acnee #tratamente alternative #remedii naturiste #acnee

Remedii care te scapa rapid de cicatricile lasate de acnee

Chiar si un mic cos poate lasa urme pe ten, dar ce te faci cand este vorba de acnee, care lasa zeci de urme inestetice. Nu dispera, deoarece exista remedii simple din legume si fructe cu ajutorul carora poti rezolva problema rapid, iar tenul tau va redeveni fin, ca de bebelus.

1. Lamaia

Vitamina C, care se gaseste din abundenta in lamaie, stimuleaza productia de colagen, fiind ideala pentru a scapa de cicatricile lasate de acnee. Scurge sucul de la o lamaie si aplica-l pe zona afectata. Daca ai pielea foarte sensibila, amesteca zeama de lamaie cu un strop de apa.

Masca cu lamaie

Ai nevoie de:

  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri de lapte

Amesteca bine ingredientele si masca este gata. Aplica masca seara de seara, timp de 10 zile.

2. Rosiile

Ai nevoie de o rosie, pe care o cureti de coaja si apoi o tai felii. Le aplici pe fata si le lasi sa actioneze 15-20 de minute, apoi te clatesti cu apa calduta.

Masca cu rosii

Ai nevoie de:

  • 1 rosie
  • 1 castravete
  • 2 avocado

Curata rosiile de coaja, apoi pune-le in blender, cu castravetele si cu avocado si mixeaza 3-4 minute. Aplica pe fata, 20 de minute dupa care clateste-te cu apa calduta. Masca se aplica o luna de zile, de 2-3 ori pe saptamana.

3. Aloe vera

Aceasta planta ajuta la regenerarea celulelor pielii. Ideal este sa folosesti sucul pe care il scurgi direct din planta, apoi il aplici cu degetele pe zonele cu probleme. Lasa sa actioneze jumatate de ora. E indicat sa faci tratamentul de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Vei vedea rezultatele in cateva zile.

Masca cu aloe vera

Ai nevoie de:

  • 1 lingura cu miere
  • 2 lingurite cu gel de aloe vera

Amesteca ingredientele intr-un bol, pana se omogenizeaza. Aplica pe ten si lasa sa actioneze un sfert de ora, apoi clateste-te cu apa calduta.

4. Cartofii

Cartofii cruzi sunt de asemenea, ideali, datorita proprietatilor cicatrizante. Taie cate o felie de cartof, pe care apoi o plimbi pe fata, pe zona afectata, cu miscari circulare, pana se scurge toata zeama din ea. Schimba feliile si repeta procedeul timp de aproximativ 20 de minute. Clateste-te cu apa calduta. Masajul se repeta de 3-4 ori pe saptamana, timp de doua luni, in functie de cat de grave sunt urmele lasate de acnee pe fata ta.

Masca cu cartofi

Ai nevoie de:

  • 2 cartofi
  • 1 lingura cu iaurt
  • 1 lingura cu faina integrala

Rade cartoful pe razatoare mica, pune-l intr-un bol si adauga restul ingredientelor. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 15 minute, apoi spala-te cu apa calduta.

Sursa foto: youqueen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului