Terapii alternative

#sanatate #ras #terapii alternative #beneficii ras #terapia prin ras

Razi cu pofta zi de zi! Iata care sunt beneficiile

Rasul si efectele sale benefice par sa fie din ce in ce mai mult ignorate in societate. Ti-ar prinde bine o portie sanatoasa de ras, atata vreme cat simti ca te destinde de fiecare data. Iata ce efecte pozitive are o portie buna de umor asupra ta!

Razi din toata inima

Nu ar trebui sa te temi atat de mult de sunetele pe care le scoti atunci cand hohotesti de placere la o poanta buna. Fiecare persoana are o anumita tonalitate a rasului. Razi ori de cate ori ti se da ocazia: rasul este un antidot puternic pentru stres si durere.

Cauta prieteni cu simtul umorului

"Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti!". Zicala populara este demna de urmat in acest caz. Cauta prieteni cu un simt al umorului dezvoltat. Vei avea ocazia sa iti inseninezi cat mai mult ziua. Timp de 45 de minute dupa o portie de ras copioasa, muschii tai vor fi perfect relaxati, tensiunea fizica fiind complet eliminata.

Portie zilnica de ras

Oricat de incarcata ar fi ziua ta la serviciu, incearca sa te destinzi din cand in cand, chiar si cu ajutorul unui zambet. Nu ezita sa cauti surse de umor chiar si in titlurile celor mai serioase publicatii. Rasul stimuleaza fluxul sangvin si iti ofera o protectie sporita impotriva afectiunilor cardiovasculare.

Fii spontan

Daca nu ti-ai exersat simtul umorului pana acum, trebuie sa stii ca nu ai nevoie de prea multe eforturi. Un hohot de ras natural vine in urma unei situatii comice spontane. Nu ai nevoie de autorizatii si introduceri complicate inainte de a face o gluma buna. Rasul destinde muschii diafragmei, permitand o mai buna oxigenare a organismului.

Studiile din ultimii ani au scos in evidenta ca doar cateva activitati sportive se apropie de efectele rasului cand vine vorba de eliberarea bioxidului de carbon din plamani.

Nu transforma rasul in arma

Cel mai sanatos ras este cel in care toata lumea se bucura la sfarsit. Nu deveni maestrul farselor sperand ca toata lumea va aprecia poanta regizata de tine. Unii colegi sau prieteni ar putea fi prinsi pe picior gresit.

Foloseste-te de un zambet si de o gluma nevinovata atunci cand simti nevoia sa destinzi atmosfera, mai ales ca rasul reduce durerea prin stimularea procesului de eliberare de endorfine in organism.

Sursa foto: cityofbyroncity.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare