Terapii alternative

#combatere astenie de primavara #astenie de primavara #alimentatie astenia de primavara

Primavara aceasta, uita de astenie! Cele mai eficiente sfaturi adunate de la experti

Astenia de primavara este larg raspandita: jumatate dintre noi suferim de apatie la sfarsitul iernii! Specialistii anunta ca sstenia este o forma de depresie sezoniera, ce apare la trecerea dintre iarna si primavara si se manifesta prin fluctuatii emotionale, dureri de cap, dureri articulare, insomnii, stari de anxietate sau depresie etc. Tot expertii sunt cei care ne invata cum sa combatem astenia fara mare efort!

“In primul rand trebuie sa acordam o mare importanta alimentatiei si sa avem o dieta  proaspata de primavara, sanatoasa, care sa ne refaca necesarul de vitamine si minerale, sa ne redea tonusul fizic si psihic. De aceea este bine sa profitam de toata bogatia de verdeturi ale primaverii si sa le consumam fara rezerve, deoarece au un rol important in combaterea asteniei de primavara, de intarire a sistemului imunitar si de crestere a tonusului fizic si psihic - urzici, leurda, spanac, papadie, loboda, stevie, laptuci, morcovi, salata verde, ceapa si usturoi verde, patrunjel, marar, leustean, busuioc, maghiran - consumate sub forma proaspata, de salate sau sucuri, singure sau in combinatie.


De folos ne sunt si alimentele bogate in proteine de buna calitate, precum pestele, lintea, hrisca, si alimentele bogate in saruri minerale (radacinoasele - morcovi, pastarnac, telina, ridichi, sfecla rosie, ceapa)”, explica dr Ruxandra Constantina in articolul Aliati din natura care combat astenia de primavara.

Daca tot vorbim despre alimentatie, iata 3 retete de post care alunga astenia de primavara.

Si sucurile proaspete din din fructe si legume sunt eficiente pentru combaterea asteniei. Iata recomandarea lui Carmen Bruma.  

Iata si alte cateva trucuri, ca sa scapi de depresia sezoniera, descrise in articolul: Cum sa treci mai usor peste astenia de primavara in functie de primavara. 

O primavara frumoasa sa aveti!


Sursa foto:thelivingnature.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare