Terapii alternative

#beneficii ceaiuri #terapii alternative #ceaiuri #terapii naturiste

Nu lasa starile de rau sa iti strice ziua! Iata ce remedii naturale te ajuta

O durere de cap aparuta ca din senin, lipsa puterii de concentrare, o stare nervoasa sau sindromul picioarelor obosite sunt cateva dintre starile de rau care iti pot strica ziua, fie ca esti in concediu sau la serviciu. Din fericire, exista solutii din natura la care poti apela de fiecare data cand te confrunti cu o astfel de neplacere:

In caz de oboseala

Te simti vlaguit de putere si simti ca ai vrea sa dormi incontinuu? Solutia care te va revigora este ceaiul verde, caci are un continut ridicat de cofeina. Poti sa il bei de doua ori pe zi, insa ai grija sa nu il bei dupa ora 16:00, caci iti poate provoca insomnii.

Poti apela si la ceaiul de salvie, deoarece are efect energizant. Peste doua lingurite de apa maruntita toarna 250 de ml de apa fierbinte si lasa la infuzat 10-15 minute. Indulceste cu o lingurita de miere. Un alt remediu eficient este catina, datorita abundentei in vitamine si minerale. Urmeaza o cura de 21 de zile, timp in care iei in fiecare dimineata, pe stomacul gol, o lingurita de sirop de bobite de catina.

Picioare obosite

Dupa o zi obositoare picioarele pot avea de suferit, iar seara, cand ajungi acasa sa fie umflate si dureroase. Un remediu la indemana este o baie calda din plante cu efect calmant si antiinflamator, ca musetelul, rozmarinul si arnica.

Fierbe doi-trei litri de apa, iar cand da in clocot adauga doua linguri de flori de musetel uscate si de flori de arnica si doua de frunze de rozmarin. Toarna intr-un lighean si, cand apa are o temperatura suportabila, stai cu picioarele inauntru timp de 20 de minute.

Poti apela si la un masaj cu uleiuri esentiale de menta, de ienupar, lavanda sau musetel, cateva picaturi pe care le aplici masand usor zona dureroasa.

Stari de anxietate

Esti nervos si nu te poti concentra? Ia o pauza de cateva minute, in care sa nu te mai gandesti la nimic si sa tii la distanta orice gand negru. Pregateste-ti un ceai de passiflora, planta cu puternice efecte calmante. Este indicat sa il bei cu inghitituri mici. De asemenea, ceaiurile de sunatoare si de musetel ajuta si ele la calmarea nervilor.

Dureri de cap

In cazul durerilor de cap, poti apela la o infuzie de ghimbir. Pentru a obtine infuzia adaua intr-o cana cu apa clocotita o lingurita de radacina rasa de ghimbir si lasa 10 minute la infuzat. Uneori, durerile de cap pot fi cauzate de afectiuni ale ficatului sau ale bilei, mai ales daca ai facut excese culinare. In acest caz, apeleaza la un pahar cu apa plata cu zeama de lamaie, proaspat stoarsa.

Sursa foto: chaman.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului