Terapii alternative

#remedii nas infundat #nas infundat #ulei esential de cimbru

Nas infundat? 3 remedii care te ajuta sa respiri usor!

In aceasta perioada de tranzitie de la un anotimp la altul, cu totii avem nasul infundat, pe fondul virozelor respiratorii. Senzatia sacaitoare de nas infundat poate fi combatuta cu ajutorul remediilor din natura, care, spre deosebire de anumite picaturi nazale, nu creeaza dependenta!

Cea mai la indemana solutie pentru desfundarea nasului pe cale naturala este sa adaugam o lingurita rasa de sare grunjoasa intr-un litru de apa si sa lasam la fiert solutia timp de 20 de minute. Dupa ce solutia s-a racit, dar nu de tot, se pun cateva picaturi in podul palmei si se trage lichidul pe nas.

Uleiurile esentiale sunt si ele de mare folos cand vine vorba despre desfundarea nasului. Indicate sunt uleiul esential de menta si cel de eucalipt. Acestea pot fi folosite ca inhalatii (torni 10 picaturi intr-un litru cu apa fierbinte clocotita si stai deasupra aburilor cateva minute), fie poti pune cateva picaturi de ulei esential pe un tifon curat sau pe o batista de bumbac si sa inhalati acel miros.

De ajutor este si daca se pun cateva picaturi de ulei volatil in lampa de aromaterapie.

In caz de nas infundat, eficient este si ceaiul de cimbrul. Planta poate fi folosita si pentru condimentarea mancarurilor, dar si sub forma de ulei esential, eficient si in caz de sinuzita, otita, bronsita, rino-faringita si tuse.

Sursa foto: Marie France

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului