Terapii alternative

#flori de liliac #terapii naturiste #raceli #liliac #ceai #infuzie #reumatism #anxietate

Liliacul, floarea care te vindeca de nenumarate boli

Un arbust cunoscut pentru parfumul florilor sale violet sau albe, liliacul are si virtuti terapeutice. Desi putini cunosc acest lucru, florile si frunzele de liliac sunt folosite in diferite tratamente naturiste. Afla cum te poti vindeca de boli cu ajutorul acestei plante.

Reduce starile de anxietate

Florile de liliac au proprietati calmante, de aceea pot fi folosite pentru tratarea anxietatii, dar si in perioadele stresante. Sunt eficiente si impotriva insomniei.

Intr-un bol cu apa fierbinte, pune trei-patru picaturi de ulei esential de liliac si lasa sa se raspandeasca aroma in incapere. Respira adanc, iar efectul relaxant va aparea in cateva minute. Poti pune picaturile si intr-o lampa de aromoterapie.

Te scapa de matreata

Datorita proprietatilor antifungice si antibacteriene, liliacul indian e eficient impotriva matretii. Cel mai bine este sa folosesti ulei de neem, care se obtine din aceasta planta. Il gasesti la magazinele cu produse naturale.

Intr-un bol, pune doua lingurite de ulei de masline in care ai turnat si opt-zece picaturi de ulei de neem. Maseaza scalpul bine cu acest amestec, te acoperi cu un prosop si lasi sa actioneze 30 de minute, dupa care te speli pe cap. Este recomandat de doua ori pe saptamana.

Amelioreaza durerile reumatismale

Si persoanele care sufera de reumatism pot apela la aceasta planta, caci are proprietati antiinflamatoare. Pune un pumn de flori de liliac in jumatate de litru de ulei de floarea soarelui si lasa la macerat timp de doua saptamani, intr-un loc intunecat. Se aplica pe locul dureros. Poti prepara si tinctura, dintr-o lingura de flori uscate, la 100 ml de alcool de 40 de grade. Lasa la macerat, opt zile. Dizolva 20 de picaturi intr-un pahar cu apa. Acest remediul poate fi folosit de trei ori pe zi.

Util in afectiuni respiratorii

Bronsitele si racelile se vindeca mai usor daca apelezi la infuzia din flori de liliac, datorita proprietatilor antibacteriene ale acestora. Peste o lingura de flori de liliac uscate, toarna o cana cu apa fierbinte si lasi la infuzat zece minute. Bea ceaiul de trei ori pe zi.

Curata tenul de pete

Daca ai pete pe fata, poti apela la o solutie obtinuta din 250 de ml de lapte dulce si o lingura de flori uscate de liliac, pe care le fierbi pana dau in clocot. Cand se raceste amestecul, il aplici pe fata, cu ajutorul unei dischete demachiante si lasi sa actioneze pana se usuca discheta, apoi te speli cu apa calduta. Remediul este eficient si impotriva arsurilor solare.

Sursa foto: davisla.ordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului