Terapii alternative

#plantatie goji podeele mici #plantatie goji bio #goji bio #fructe goji

Goji, fructele-minune care tin bolile departe. Iata cum le transformi in aliatul tau de nadejde

Ai auzit cu siguranta de fructele goji, atat de des invocate in ultima vreme in curele de slabire. Goji mai sunt apreciate si pentru faptul ca prelungesc viata, dar si pentru ca si-au dovedit eficienta in ameliorarea simptomelor sau chiar tratarea diferitelor afectiuni.

Goji sunt niste fructe mici si rosiatice, asemananatoarea ca forma si dimensiuni stafidelor. Sunt originare din zona Asiei, dar beneficiile lor i-au determinat si pe europeni sa aclimatizeze planta, si chiar si in Romania existand in prezent plantatie de goji.

Avantajele majore ale fructelor goji

 

Fructele goji contin un mix unic de nutrienti, printre care aminoacizi, minerale si vitamine esentiale pentru buna functionare a organismului. In plus, goji contin si o gama larga de carotenoizi cu efect puternic antioxidant si de fotoprotectie solara. Bogate in antioxidanti, fructele acestea sunt considerate un adevarat elixir pentru o viata lunga si fara probleme.

De-a lungul timpului s-a demonstrat ca fructele goji pot trata o multime de probleme de sanatate sau pot chiar preveni altele. Iata doar cateva dintre ele:

1. Prelungesc viata. Antioxidantii continuti de fructele goji impiedica imbatranirea prematura, combatand efectul radicalilor liberi.

2. Reduc tensiunea arteriala. Moleculele de polizaharide din goji ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale.

3. Mentin un nivel scazut al colesterolului rau. Antioxidantii continuti de aceste fructe impiedica oxidarea colesterolului si formarea placilor de aterom. Flavonoidele din goji ajuta la deschiderea arterelor si la buna lor functionare.

4. Imbunatatesc performantele sexuale. Aceste fructe cresc nivelul de testosteron, accelerand libidoul la barbati si femei.

5. Ajuta in curele de slabire. Fructele goji au si calitatea de a transforma alimentele consumate in energie si de a topi grasimea in exces.

6. Protejeaza vederea. Consumul de goji reduce timpul necesar vederii pentru a se adapta la intuneric. In plus, consumul regulat al acestor fructe cu continut bogat de caroten are si rolul de a proteja impotriva degenerarii maculare si a cataractei. 

Unde gasesti goji

 

Pana nu demult goji era doar o planta de import, insa acum se cultiva si in Romania. O astfel de plantatie de goji bio se afla in judetul Brasov, in comuna Augustin. Plantatia Goji Podeele Mici are in acest moment doua hectare, dar in curand se va extinde la sapte hectare. Tot aici exista si o pepiniera de unde oricine doreste isi poate procura material saditor pentru a demara propria cultura. De la producatorii brasoveni mai pot fi achizitionate si fructe proaspete sau ceai din frunze uscate de goji, util printre altele pentru reducerea colesterolului, a hipertensiunii arteriale si a starii de oboseala.

Ce trebuie retinut este ca o plantatie de goji gestionata corect poate aduce profituri substantiale pe termen lung, in conditiile in care investitia initiala este redusa. Plantatia de goji este rentabila pentru valoarea fructelor, a frunzelor precum si a butasilor ce pot fi valorificati. Chiar si pe piata de la noi interesul pentru aceste plante este tot mai crescut, iar avantajul urias este ca in tara noastra exista posibilitatea producerii unor culturi nepoluate.

Pe langa material saditor de goji si fructe Goji de calitate, Plantatie Goji Podeele Mici ofera consultanta, sfaturi si recomandari persoanelor interesate sa puna bazele unei culturi de goji.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare