Terapii alternative

#efecte usturoi organism #tratamente usturoi #tratamente naturiste #miere

Efectele nebanuite pe care le au usturoiul si mierea asupra organismului

Folosit ca tratament pentru o multime de boli de inaintasii nostri, usturoiul are proprietati deloc de neglijat si in zilele noastre. In combinatie cu miere, efectul sau terapeutic este si mai mare.

Printre cele mai importante beneficii pe care le are asupra organismului uman se numara “capacitatea” de a scadea colesterolul si a regla tensiunea. Totodata, aceasta planta ajuta in lupta contra inflamatiilor. Persoanele care sufera de psoriazis trebuie sa isi frece pielea pe zona afectata cu putin usturoi si durerea va disparea.

Cele mai multe beneficii le aduce usturoiul consumat crud. In amestec cu mierea, insa, devine un adevarat leac-minune.

Curata si zdrobeste 2-3 catei de usturoi, apoi amesteca-i cu o lingura zdravana de miere. Dupa 15 minute, ingereaza acest amestec, de preferat pe stomacul gol. In acest fel organismul va fi capabil sa absoarba toti nutrientii mult mai usor. Consuma acest amestec in fiecare zi. Vei fi mai plin de energie si mai sanatos.

Atunci cand racesti, prepara-ti un tonic pe baza de usturoi si miere. Amesteca o jumatate de ceapa alba tocata cu 5 catei de usturoi zdrobiti, 2 ardei iuti maruntiti, 1 lingura de ghimbir ras, zeama de la o lamaie si 2 linguri otet de mere. Pastreaza amestescul la frigider intr-un borcan inchis cu capac. La primul semn de raceala, ia o lingurita din aceasta pasta. Vei scapa de inflamatiile gatului, de raceala sau de simptomele gripei. Este un antibiotic natural, care nu se compara cu nimic din ceea ce gasesti in farmacii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare