Terapii alternative

#stare proasta #buna dispozitie #stres

Cum sa scapi de starea proasta

Grijile cotidiene, stresul de la serviciu, lipsa banilor sau problemele in cuplu sunt doar cateva dintre cauzele care pot duce la stari proaste. Lipsa increderii in sine, interiorizare sau evitarea contactului cu prieteni sau familia pot agrava situatia.
 

Decodeaza starea proasta


Atunci cand esti suparat incearca sa iti dai seama care sunt cauzele starii tale proaste. Gandeste-te la ce s-a intamplat mai devreme in aceea si sau in cursul saptamanii. Intoarce-te in timp pana cand gasesti lucrul care te-a aafectat negativ. Acest lucru te va ajuta sa te adresezi cauzei directe si sa rezolvi aceasta problema.

Daca insa nu ai identificat cauza starii tale proaste, incearca sa fii sincer tu tine. De cele mai multe ori exista lucrari neplacute pe care nu vrem sa ni le reamintim, dar care raman in subconstient. Aceste lucruri ne influenteaza atat starea psihica cat si actiunile.

De asemenea, incearca sa nu rabufnesti in situatii nepotrivite sau cu persoanele dragi. Daca te certi din orice cu persoana iubita, fara un motiv intemeiat, cu siguranta in spatele acestor frustrari exista probleme mai profunde. Atunci cand exista mai multe probleme care te supara, incearca sa le rezolvi pe rand.
 

Calmeaza-te


Incepe prin a respira adanc si a-ti tine emotiile sub control. Respira adanc de 10 ori, inspirand si expirand incet. Respiratia corecta te va ajuta sa te calmezi si sa eviti eventuale atacuri de panica insotite de palpitatii.

De asemenea, pentru a-ti pune ordine in emotii, fa o lista cu lucrurile care te supara. Include in aceasta lista absolut toate lucrurile negative care iti vin in minte. Vizualizarea acestor lucruri te va ajuta sa faci fata mult mai bine problemelor si sa le rezolvi treptat.

Pentru a te calma, poti sa te retragi intr-un loc linistit, departe de orice sursa de stres. Mergi intr-un loc unde stii ca vei avea parte de intimitate si nu te va deranja nimeni. Daca esti la serviciu, poti merge la baie pentru cateva minute.

Atunci cand esti stresat, incearca sa faci anumite activitati care te vor solicita si te vor face sa uiti de grijile tale. Citeste o carte amuzanta, joaca-te cu animalul de companie sau spala vasele. Diversiunea te va ajuta sa iti calmezi emotiile. De asemenea, dupa aceste activitati vei privi totul din alta perspectiva si vei putea gasi mult mai usor rezolvarea.

Sportul este o alta metoda prin care te poti calma. Daca nu poti ajunge la sala de aerobic , fa o plimbare prin cartierul tau. Dupa doar 15 minute de antrenament starea ta se va imbunatati si vei gandi mult mai clar.

Prietenii sau familia sunt de asemenea de mare ajutor atunci cand ai o stare proasta . Vorbeste cu ei si povesteste-le ce te nelinisteste. Discutiile calme te vor ajuta sa vezi lucrurile mult mai calm si sa gasesti mai repede solutii.
 

Gaseste strategia potrivita


De cele mai multe ori, credem ca putem rezolva singuri problemele sau momentele proaste din viata. Este insa mult mai usor sa gasesti solutii bune atunci cand discuti cu o persoana de incredere, care sa te motiveze.

In aceasta etapa este util sa faci o lista cu lucrurile din viata ta care te bucura. Poti adauga aici orice lucru care iti aduce zambetul pe buze. De asemenea, aceasta lista te va ajuta sa iti stucturezi grijile si sa incerci sa le rezolvi.

Acorda-ti cateva minute doar pentru tine si gandeste-te la cum ti-ai dori sa fii in momentele in care nu te simti bine. Astfel, momentele proaste pot fi inlocuite cu aspecte pozitive.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare