Terapii alternative

#cum renunti la fumat #renuntare fumat #fumat #tigara electronica

Cum sa renunti la fumat de la o ora la alta

Vointa ne caracterizeaza pe fiecare dintre noi, insa trebuie consolidata prin exercitiu continuu, in fiecare zi si cu atat mai mult atunci cand avem de dus o lupta cu obiceiuri care ne pun sanatatea si poate chiar viata in pericol.

Una dintre cele mai aprige lupte in care este testata la cote maxime vointa individului este momentul in care acesta, fumator fiind, doreste sa renunte la fumat. La baza actului de a fuma stau mai multe „radacini”, insa printre acestea cea mai viguroasa este adictia pe care organismul a dobandit-o la nicotina. In fapt eliminarea din organism a nicotinei va avea drept consecinta o usurare a eliminarii acestei obisnuite pentru ca pe langa acest lucru exista si tabieturile asociate fumatului si cu siguranta modul de viata care de cele mai multe ori atrage declansarea dorintei de a fuma.

Iata ca acum avem un solid punct de plecare in gasirea modalitatii prin care individul va putea primi necesarul de nicotina cu care s-a obisnuit in alt mod decat prin aprinderea unei tigari din tutun. Multi se intreaba cum este posibil si mai ales daca este suficienta aceasta solutie pentru ca in mod concret, de la o ora la alta, sa renunte in a mai aprinde inca o tigara.

Ei bine, este perfect posibil prin utilizarea unei tigari electronice care prin constructia sa ofera intregul necesar de nicotina, cel putin la acelasi nivel cu cel obtinut prin fumat. Desi in prima instanta diferenta ar putea parea dificil de acceptat in sensul asemanarii si modului de utilizare, o tigara electronica trebuie privita ca pe un dispozitiv ajutator care suplineste intr-o varianta excelenta si perfect adaptabila fiecaruia dorinta fumarii unei tigari din tutun.

Multi dintre cei care au avut taria sa incerce au fost suprinsi inca de la primele pufuri dintr-o tigara electronica si chiar atrasi de noua postura in care se pun in sensul ca in mod special mirosul cu totul aparte al aburilor nu are nimic de a face cu mirosul neplacut lasat in urma de tigarile clasice. In plus au fost impresionati pe loc de efectul suficient de puternic al tariei resimtite incat sa nu simta in niciun fel nevoia de a aprinde la scurt timp o tigara.

In practica trecerea este cu mult mai usoara decat si-o poate imagina un fumator, in esenta ramanand doar vointa acestuia de a recurge la aceasta forma moderna si din ce in ce mai acceptata si apreciata de catre toti vechii fumatori. Nu trebuie uitat niciun moment faptul ca tigara electronica trebuie privita ca pe un remediu la fumat si ca ulterior, dupa un timp mai scurt sau mai lung si la ea va trebui renuntat pentru faptul ca exista posibilitatea reducerii treptate a concentratiei de nicotina, pana la zero, pentru ca lichidele disponibile permit acest lucru.

Daca un astfel de exercitiu de vointa in veti pune in practica va fi fara indoiala in sensul beneficiilor pentru sanatatea dumneavoastra. Nu trebuie decisa luna sau ziua in care veti merge la un magazin de tigari electronice din Bucuresti pentru a cumpara un kit complet, ci pur si simplu de la o ora la alta aveti sansa sa faceti cea mai autentia schimbare in viata dumneavoastra.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare