Terapii alternative

#stres #sanatate # ceaiuri relaxante # ceaiuri antistres

Cele mai bune ceaiuri pentru stres

In tinuturile muntoase ale Asiei, ceaiurile sunt folosite de mii de ani pentru relaxare, in ritualuri spirituale, dar si ca medicamente pentru diverse afectiuni.

In zilele noastre, in cele mai multe cazuri de anxietate, medicina moderna prescrie medicamente care sa ii ajute pe oameni sa faca fata mai usor problemelor cotidiene. Persoanele care folosesc medicamente anti anxietate prezinta un risc marit de mortalitate.

Acest lucru inseamna ca persoanele care folosec medicamente pentru a-si trata fricile mor mai repede decat persoanele care nu folosesc astfel de medicamente. Chiar daca aceste medicamente pot salva vieti in situatii urgente, exista si alternative naturale, fara efecte secundare devastatoare.

Iata mai jos cateva ceaiuri care ajuta organismul sa se relaxeze, sa faca fata mai usor stresului si sa se vindece mai repede in urma traumelor:

Passiflora.
Passiflora este bogata intr-o substanta flavonoida, chrysin, care are puternice proprietati antianxietate si care actioneaza in mod similar cu medicamentul Xanax. In plus, passiflora nu are efecte secundare, precum somnolenta in timpul zilei.

Ceaiul de passiflora se realizeaza prin infuzarea a unui lingurite de planta uscata intr-o cana cu apa fierbinte. Lasa amestecul sa infuzeze timp de 10 minute. Bea ceaiul inainte de culcare, pentru un somn linistit. Poti folosi si tinctura de passiflora. Adauga cateva picaturi de tinctura intr-o cana cu apa calda si bea-o inainte de culcare.

Passiflora este o planta sigura, nu are efecte secudnare serioase si nici nu interactioneaza cu alte sedative. Nu trebuie insa combinata cu bauturi alcoolice. De asemenea, nu este recomandata femeilor insarcinate sau care alapteaza si copiilor sub 6 ani.

Ashwagandha. Ashwagandha este o planta care creste in Africa, India si bazinul mediteranean. Lupta impotriva stresului prin reducerea productiei de hormoni ai stresului. De asemenea, ajuta organismul sa se relaxeze si sa ramana puternic. Are si puternice proprietati antioxidante.

Aceasta planta contine si anumite chimicale care au efecte de relaxare si tranchilizare a sistemul nervos central. Ceaiul din ashwagandha trebuie consumat inainte de culcare. Intr-o cana cu lapte sau apa fierbinte amesteca o jumatate de lingurita de pudra de ceai. Lasa amestecul sa actioneze 15 minute dupa care lasa sa se raceasca. Strecoara si apoi bea.

Paducel. Paducelul are un efect calmant asupra sistemului cardiovascular. Are si un efect relaxant asupra sistemului vascular, fiind benefic pentru persoanele care sufera de hipertensiune cauzata de hormonii stresului.

Paducelul contine flavonoide, care intaresc vasele de sange si care echilibreaza nivelul de colesterol si trigliceride. Ceaiul de paducel este recomandat a fi consumat de-a lungul zilei. Poate fi folosit pe perioade lungi de timp, neavand efecte secundare.

Persoanele cu probleme cardiovasculare si care se afla in situatii extrem de stresante trebuie sa consume astfel de ceaiuri. Poate fi folosit si sub forma de tinctura, insa doza este mai puternica, astfel ca trebuie sa ai grija.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare