Terapii alternative

#primula #beneficii primula #ulei de primula #acizi grasi omega 6

Beneficiile uleiului de primula

Uleiul de primula este folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea a numeroase afectiuni. Este foarte bogat in acizi grasi esentiali, extrem de importanti pentru reglarea functiilor organismului uman.
 

Ce este uleiul de primula


Primula este o planta ierboasa, originara din America de Nord, ale carei flori se deschid numai in timpul noptii. Uleiul se obtine din semintele plantei, prin presarea la rece. Aceasta metoda de obtinere a uleiului este foarte sanatoasa, deorece pastreaza aproape integral nutrientii din planta.
 

Ce contine uleiul de primula


Uleiul de primula contine cantitati mari de acizi grasi esentiali. Acizii grasi omega 6 sunt importanti pentru o serie de procese ale organismului uman, printre care si functionarea inimii, reglarea starii sau procesarea insulinei. Acesti acizi nu sunt produsi de organismul uman si se procura doar prin intermediul dietei.

De asemenea, uleiul de primula contine acid linoleic, care ajuta la mentinerea greutatii corporale si la reglarea proceselor inflamatorii ale organismului. Uleiul de primula contine si alte substante active care reduc durerea.
 

Beneficiile uleiului de primula


Uleiul de primula este folosit inca din cele mai vechi timpuri ca tratament pentru alcoolism, acnee, afectiuni cardiace , menopauza, scleroza multipla , obezitate, sindromul premenstrual sau schizofrenie .

1 Uleiul de primul reduce simptomele neplacute ale sindromului premenstual, menopauzei, menstruatiei, endometriozei si chisturilor mamare. Uleiurile esentiale din primula intervin in productia de prostaglandine din timpul menstruatiei, ceea ce reduce simptomele neplacute. Reduce si simptomele sindromului premenstrual, pofta de dulciuri si controleaza inflamatiile produse de endometrioza.

2 Uleiul de primula reduce durerile si inflamatiile produse de artrita. Suplimentele pe baza de ulei de primula reduce durerile produse de artrita. Pentru efecte bune, este indicat sa fie urmata o cura de sase luni.

3 Uleiul de primula previne distrugerea celulelor nervoase. Acizii grasi si substantele active din uleiul de primula previn distrugerea celulelor nervoase, simptom des intalnit in randul persoanelor care sufera de diabet. Simptome precum furnicaturi, amorteala sau pierderea simtului tactil la diabetici sunt ameliorate cu ajutorul tratamentului cu ulei de primula.

4 Uleiul de primula reduce eczemele. In unele cazuri, eczemele se formeaza ca raspuns al incapacitatii organismului de a converti grasimile. Uleiul de primula faciliteaza acest proces si reduce eczemele.

5 Uleiul de primula trateaza acneea. Acizii grasi esentiali din uleiul de primula ajuta la diluarea sebumului care favorizeaza acneea. Acest ulei reduce si alte simptome asociate cu acneea precum mancarimile si iritatiile si desfunda porii.

6 Uleiul de primula trateaza scleroza multipla. Cantitatile mari de acizi grasi esentiali din acest ulei reduc inflamatiile asociate cu dereglarile nervoase progresive. Acesti acizi grasi contribuie si la dezvoltarea celulelor nervoase.

7 Uleiul de primula trateaza impotenta si infertilitatea. Acizii grasi esentiali stimuleaza circulatia sangelui, ceea ce este benefic pentru sanatatea sexuala. De cele mai multe ori, uleiul de primula este luat in combinatie cu vitamina C si ginkgo biloba . Imbunatateste si functia uterina, fiind de mare ajutor femeilor care nu pot ramane insarcinate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare