Terapii alternative

#acizi grasi omega #omega 3 #ulei de in #beneficii in #seminte de in

Beneficiile uleiului de in

Uleiul de in este o sursa esentiala de acizi grasi omega 3, extrem de benefici pentru organismul uman. Reduce cancerul, afectiunile cerebrale si lupta impotriva radicalilor liberi.
 

Ce este uleiul de in


Uleiul de in se obtine din semintele de in, care sunt asemanatoare semintelor de susan, insa au o culoare mai inchisa. Culoarea semintelor de in difera in functie de soiul de in. Uleiul de in se obtine in mod natural din semintele de in. Este recomandat pentru beneficiile sale asupra organismului uman.

Specialistii sunt de parere ca semintele de in si uleiul de in reprezinta cele mai importante surse de acizi grasi omega 3 din natura.
 

Ce contine uleiul de in


Uleiul de in este o sursa esentiala de acizi grasi omega 3 si omega 9. Sunt insa si o sursa importanta de fibre, proteine, mangan, acid folic, vitamina B6 , magneziu, fosfor, lecitina, zinc si cupru.

Acizii grasi omega 3 sunt benefici pentru organism, deoarece celulele au nevoie de grasimi pentru a proteja membrana. Si creierul este compus din grasime si are astfel nevoie de acizi grasi esentiali pentru a functiona corect. Astfel, acizii grasi omega 3 sunt esentiali pentru functionarea si structura creierului si imbunatatesc cunoasterea, invatarea, memoria, starea psihic si concentratia.

Acizii grasi omega 3 reduc colesterolul, hipertensiunea, formarea de cheaguri de sange, dar si durerile articulare. De asemenea, acizii grasi previn anumite tipuri de cancer si reduc stresul. Sunt benefici si pentru piele, ameliorand simptomele de psoriazis, eczeme sau acnee.

Uleiul de in este bogat si in fibre care curata colonul de substantele toxice si stimuleaza digestia. Proteinele din uleiul de in sunt usor digerate de organism si contin animo acizi de care organismul are nevoie.

De asemenea, in componenta uleiului de in intra si lignanii, substante cu puternice proprietati antioxidante, anticancerigene, antivirale si antibacteriene. Lignanii previn si lupta impotriva a numeroase tipuri de cancer, printre care si cancerul de san si colon.
 

Beneficiile uleiului de in


Uleiul de in este benefic pentru intreg organismul uman, de la sistemul nervos, cardiovascular, reproducator, pana la sistemul circulator si sistemul imunitar. Iata cateva dintre beneficiile uleiului de in:

  • previne si trateaza cancerul de san si colon;
  • trateaza problemele de piele precum eczeme si acnee;
  • trateaza astmul si diabetul;
  • reduce tensiunea arteriala;
  • trateaza artrita reumatoida ;
  • reduce nivelul de colesterol ;
  • stimuleaza sistemul imunitar;
  • vindeca ranile;
  • lupta impotriva obezitatii;
  • trateaza matreata;
  • imbunatateste absorbtia calciului;
  • amelioreaza simptomele alergiilor;
  • trateaza depresia;
  • imbunatateste functiile cerebrale;
  • amelioreaza simptomele sindromului premenstrual.


Efectele secundare ale uleiului de in
 

Printre efectele secundare ale consumului de ulei de in se numara balonarea si gazele intestinale, simptome care apar de obicei la inceputul dietei cu acest ulei.

Este recomandat sa se inceapa cu cantitati mici de ulei de in si sa se consume mai multe lichide. Cantitatea zilnica recomandata de ulei de in este de 30 de ml.
 

Precautii!


Femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de ulei de in, deoarece acesta poate cauza nasteri premature si schimbari de metabolism. Si femeile care alapteaza trebuie sa evite uleiul de in.

De asemenea, persoanele care sufera de anumite afectiuni ale sangelui trebuie sa consulte un medic inainte de a consuma ulei de in. Uleiul de in mareste riscul de hemoragii severe in cazul acestor pacienti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare