Terapii alternative

#tei #ceai #ceai de tei #terapii alternative #beneficii ceai de tei

Beneficiile ceaiului de tei, planta care te mentine in forma!

Datorita largii raspandiri pe tot globul, ceaiul de tei este de cele mai multe ori privit ca o bautura banala. Insa consumul sau la scara larga indica faptul ca functioneaza ca un remediu excelent pentru numeroase probleme de sanatate, lucru confirmat si de specialisti.

Ceaiul de tei poate ameliora simptome precum tensiunea, durerile de cap, durerile menstruale sau crampele menstruale De asemenea, este recomandat in cazul hipertensiunii arteriale si a aterosclerozei.

Acest ceai savurat inca din copilarie de fiecare dintre noi are si cateva secrete. Ritualul pregatirii corecte a ceaiului de tei este de multe ori incalcat. Pana si culegerea florilor din care se pregateste infuzia contine cateva taine pentru nestiutori.

Secretul culegerii florilor de tei

Florile de tei trebuie sa fie culese imediat dupa ce au inflorit, la o zi sau doua dupa prima ploaie, pe vreme insorita. Ele trebuie sa fie uscate la umbra. Efectele terapeutice ale infuziei vor fi, astfel, maxime.

Mucilagiile, uleiurile esentiale, taninurile, glucozidele, flavonoidele, zaharurile, manganul si vitaminele din florile proaspete ale acestei plante sunt benefice atat sistemului imunitar, cat si sistemului digestiv.

Taina prepararii ceaiului de tei

O cana de ceai de tei necesita putina rabdare din partea celui ce o prepara. Dupa ce apa da dat in clocot, pune cate o lingurita sau doua de zahar pentru o cana de ceai.

Redu flacara aragazului si amesteca pana la dizolvarea zaharului. Adauga apoi 20 g de flori de tei uscate si maruntite in apa. Asteapta pana aceasta capata o culoare galbuie. In cazul in care nuanta devine rosiatica, va trebui sa arunci ceaiul. Culoarea inchisa te avertizeaza ca ceaiul este toxic, iar efectele acestuia ar putea fi nocive.

Intaritor al sistemului nervos

Florile de tei cresc rezistenta non-specifica a organismului, infuzia fiind un remediu excelent impotriva gripei si racelii, in special la copii.

Limiteaza doza copiilor la o singura cana de ceai pe zi. Adultii pot consuma 2-3 cani. Infuzia cu ceai de tei scade tensiunea nervoasa, combate anxietatea si contribuie la odihna de calitate. Ceaiul reduce si tensiunea arteriala cauzata de stres si are efect antispasmodic, euforizant, sedativ si antidepresiv.

Bai cu ceai de tei

In Antichitate, baile cu ceai de tei erau destul de comune, stramosii nostri crezand cu tarie ca acestea destind spiritul si trupul. O baie cu infuzie din flori de tei se pregateste astfel:

Intr-un litru de apa clocotita, adauga o cana si jumatate de flori de tei. Dupa ce apa va capata culoare potrivita, strecoara si toarna infuzia in cada cu apa. Efectele se vor vedea in regenerarea pielii, reducerea pungilor de sub ochi, estomparea ridurilor si tonifierea intregului organism. Baia nu trebuie sa dureze mai mult de 20 de minute.

Masti cosmetice din flori de tei

Compresa din infuzie de flori de tei amestecate cu albastrele se va pastra pe pleoape timp de aproximativ 10-15 minute, inainte de culcare, pentru a se reduce cearcanele de sub ochi.

Masca din flori de tei are proprietati nutritive si tonice pentru tenul palid. Se face din 4 linguri din infuzie de flori de tei, o lingura de lapte praf si una de tarate de grau. Acestea se amesteca pana se formeaza o pasta care se tine pe fata timp de 10-15 minute. Se clateste apoi tenul cu infuzie de tei.

Sursa foto: blog.ibpllc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare