Terapii alternative

#ceai patlagina # ceai natura # beneficii patlagina

Beneficiile ceaiului de patlagina: detoxifiantul natural al organismului!

Nici nu te-ai gandi ca micuta planta cu aspect buruienos poate sa iti linisteasca zeci de simptome ale unor boli si sa iti detoxifice organismul.

Patlagina este un adevarat panaceu oferit de natura, iar ceaiul de patlagina se dovedeste un adevarat miracol. Prezenta in toate zonele de relief din tara, patlagina are o istorie veche in medicina populara romaneasca fiind folosita de milenii pentru tratarea tusei si a racelii, rani, bube, umflaturi, inflamatii articulare si dureri reumatice.

Puternic efect detoxifiant

Ceaiul de patlagina este un puternic detoxifiant al organismului, curatand in special sangele. Ajuta la eliminarea clorurilor, ureei si acidului uric. In multe cazuri este folosit in amestec cu alte plante medicinale.

Medicament pentru astmatici

In cazul in care nu ai timp sa culegi planta, desi sezonul de recoltare se intinde din mai pana in septembrie, poti opta pentru varianta ceaiului cumparat de la plafar. Este foarte des folosit in tratarea problemelor astmatice, in cazurile de tuse convulsiva si infectii respiratori si ajuta la vindecarea tuberculozei pulmonare.

Ceai, pulbere sau tinctura

Modul de administrare a antibioticelor naturale, a vitaminelor A,C si K si a enzimelor continute de patlagina difera de la afectiune la afectiune. Reteta de baza a prepararii ceaiului este de doua lingurite de pulbere uscata de patlagina la o cana de apa. Pentru gargara cu ceai de patlagina se recomanda o doza dubla de pulbere la aceeasi cantitate de apa.

Patlagina se mai administreaza si sub forma de pulbere sau tinctura, rezultata din macerarea plantei in alcool timp de 15 zile.

Modul de tratare a afectiunilor

Tratamentele cu pulbere de patlagina se folosesc, in diverse amestecuri, la tratarea hipertensiunii si a hipercolesterolemiei. Este o cura de lunga durata in care pulberea se ia de cate patru ori pe zi, cate o lingurita.

Pentru ulcer gastric, ulcer duodenal si forme usoare de gastrita se recomanda cate 4-6 lingurite de pulbere de patlagina zilnic, in mai multe reprize. In doza egala cu pulbere de trei frati patati, pulberea de patlagina servita cate o lingurita de patru opri pe zi ajuta la tratarea bronsitelor si a astmului.

Impotriva intepaturilor de insecte se aplica pe rana suc proaspat de patlagina direct din planta.

Pentru tratarea zonei zoster se aplica o cataplasma din patlagina, menta si sunatoare pe zona afectata.

Bai in ceai de patlagina

Infuziza a 100 g de pulbere de patlagina in trei litri de apa fierbinte ajuta la tratarea ulcerului varicos. In aceasta apa se fac bai. Nu trebuie ca perioada de imbaiere sa depaseasca 20 de minute.

Contraindicatii

Atentie la supradozarea pulberii de patlagina si a semintelor acestei plante in ceaiuri. Ceaiurile cu o doza mai puternica de pulbere de patlagina sunt contraindicate in caz de ulcer sau gastrite hiperacide. La ulcerul cu aciditate scazuta, planta este folosita cu succes in tratamentul acestuia.

Tratamente populare

In Maramures, zeama de patlagina se dadea coopiilor contra limbricilor. In Teleorman, frunzele plantei se fierbeau in lapte dulce apoi se strecurau. Laptele se dadea bolnavului de plamani, iar frunzele se asezau pe piept. Tratamentul tinea 6 saptamani. La Iasi se vindea pe piata contra bolilor de ficat si de splina.

Foto:floridemusetel.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare