Beneficiile ceaiului de ghimbir: imbunatateste digestia si scade riscul de cancer

Terapii alternative

#digestie # risc cancer #ghimbir #ceai ghimbir #beneficii ceai ghimbir

Beneficiile ceaiului de ghimbir: imbunatateste digestia si scade riscul de cancer

Ceaiul de ghimbir este un remediu naturist cu proprietati terapeutice extraordinare si poate fi consumat cu incredere de aproape toata lumea. Obtinut din radacina de ghimbir, ceaiul are o aroma racoritoare si un gust usor astringent, iar consumat cu regularitate, in cantitati moderate, el poate contribui la imbunatatirea starii generale de sanatate.

Ce substante contine ceaiul de ghimbir

O cana de ceai de ghimbir iti furnizeaza o cantitate generoasa de vitamine (A, B, C, E), minerale (calciu, magneziu, zinc), enzime digestive, antioxidanti si melatonina, printre altele. Fiecare din aceste substante contribuie la buna functionare a proceselor organismului si ar fi nevoie de multa cerneala pentru a insira toate beneficiile ceaiului de ghimbir. De aceea, ti-am facut o selectie cu cele mai importante efecte asupra sanatatii.

Scade riscul de cancer

Datorita continutului ridicat de substante antioxidante, ceaiul de ghimbir este considerat un remediu naturist de incredere in prevenirea si tratarea cancerului ovarian si de colon. Substantele active din ceai ataca celulele bolnave si impiedica multiplicarea lor, dar in acelasi timp le protejeaza pe cele sanatoase.

Imbunatateste digestia

Digestia este unul dintre cele mai importante procese ale organismului, insa din cauza alimentatiei dezechilibrate si a altor probleme de sanatate, ea poate fi incetinita, ceea ce duce nu doar la aparitia unui disconfort major, ci si la declansarea altor neplaceri. Ceaiul de ghimbir este ideal pentru imbunatatirea digestiei, gratie enzimelor pe care le furnizeaza organismului.

Scade riscul bolilor degenerative

Odata cu inaintarea in varsta, creierul incepe sa imbatraneasca, iar functia cognitiva devine din ce in ce mai greu de mentinut in parametri normali. Consumat in cantitati moderate, ceaiul de ghimbir poate scadea riscul bolilor degenerative, in special riscul de Alzheimer, datorita antioxidantilor care protejeaza neuronii impotriva radicalilor liberi si impiedica declinul functiilor mentale.

Te ajuta sa slabesti

Daca incerci sa slabesti, este bine sa stii ca ceaiul de ghimbir este un adjuvant esential, intrucat accelereaza metabolismul, topeste celulele adipoase, dar in acelasi timp impiedica organismul sa transforme caloriile in grasime.

In plus, ceaiul de ghimbir iti confera rapid senzatia de satietate si iti taie pofta de mancare, de aceea este recomandat a fi consumat inainte de masa.

Combate greata

Ceaiul de ghimbir este recomandat si in cazul in care suferi de greturi matinale sau de rau de masina, intrucat are un efect calmant.

Amelioreaza durerile de articulatii

Daca te confrunti cu dureri de articulatii, poti incerca sa-ti alini disconfortul cu ceai de ghimbir. Acesta are proprietati antiinflamatorii si reduce puterea durerilor.

Imbunatateste circulatia sangelui

Vitaminele, mineralele si aminoacizii din ceaiul de ghimbir contribuie la imbunatatirea circulatiei sanguine si scad riscul declansarii bolilor cardiovasculare.

Intareste sistemul imunitar

Ceaiul de ghimbir contribuie la intarirea sistemului imunitar si ajuta organismul sa combata mai usor infectiile cu virusuri sau bacterii.

Precautii pentru consumul de ceai de ghimbir

Nu este indicat sa consumi ceai de ghimbir daca:

  • esti insarcinata sau alaptezi si nu discuti cu medicul tau inainte
  • ai calculi biliari
  • suferi de diabet
  • esti prea agitata

Sursa foto: bembu.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare