Terapii alternative

#tratament raceala #ceai de cretisoara #planta femei #cretisoara slabit

Beneficiile ceaiului de cretisoara, planta tamaduitoare a femeilor

Ceaiul de cretisoara este un remediu naturist ideal pentru o multime de probleme de sanatate, dar se remarca pentru beneficiile spectaculoase pe care le are asupra afectiunilor specific feminine, ceea ce i-a atras si numele de "planta femeilor".
 

Regleaza menstruatia

Cretisoara contine astringenti si tanine cunoscute pentru efectul de reglare a menstruatiilor abundente, dar contine si substante care stimuleaza circulatia sanguina la nivelul uterului si pelvisului si stimuleaza fluxul menstrual, daca suferi de amenoree.

Previne pierderea sarcinii si usureaza nasterea

Spre deosebire de alte ceaiuri din plante medicinale, cel de cretisoara poate fi consumat in sarcina, insa doar incepand cu luna a 3-a. Printre beneficiile spectaculoase pe care "planta femeilor" le are asupra sarcinii se numara:
 

  • reducerea durerilor si spasmelor si combaterea prolapsului uterin (intarirea uterului);
  • prevenirea avorturilor spontane sau a pierderii sarcinii;
  • dezvoltarea optima a fetusului in uter;
  • nasterea usoara si grabirea recuperarii postpartum.


Combate simptomele menopauzei

Ceaiul de cretisoara este un remediu optim contra simptomelor neplacute cu care te confrunti odata cu intrarea la menopauza. Pe langa faptul ca regleaza menstruatia care tinde sa devina haotica in premenopauza, ajuta si la ameliorarea simptomelor neplacute: bufeuri, transpiratii nocturne, scaderea libidoului etc.


Ajuta la slabit

Cretisoara este cunoscuta si pentru proprietatile sale remarcabile in combaterea obezitatii, datorita extractelor naturale care stimuleaza metabolismul si grabeste arderile. In cazul in care tii dieta si vrei sa scapi de cateva kilograme, transforma ceaiul de cretisoara intr-un adjuvant al dietei tale.

Trateaza simptomele racelii si gripei

Ceaiul de cretisoara poate fi folosit si ca adjuvant in recuperarea dupa raceala si gripa, intrucat are proprietati antiinflamatoare remarcabile si ajuta la calmarea tusei, durerilor in gat si a stranuturilor.

Cretisoara poate fi utilizata cu succes si in tratarea altor afectiuni, precum:
 

  • boli gastrointestinale (enterite, diaree, balonari, gastrita etc.);
  • hemoroizi;
  • insomnie;
  • oboseala cronica;
  • diabet zaharat etc.


Contraindicatii si efecte adverse

Cretisoara este considerata o planta sigura pentru sanatate, fara reactii adverse severe. Doar persoanele care sufera de boli de ficat sau  gravidele aflate la inceputul sarcinii ar trebui sa fie precaute in consumul ceaiului.

Sursa foto: Uamodna.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului