Terapii alternative

#ceai #coada soricelului #terapii alternative #beneficii ceai #beneficii ceai coada soricelului

Beneficiile uimitoare ale ceaiului de coada soricelului! Tu stii care sunt?

Banala planta cu tulpina atoasa si flori albe izbucnite ca un ciorchine este una dintre cele mai cunoscute ierburi de leac din Antichitate. Stramosii nostri foloseau coada soricelului pentru tratarea diferitelor afectiuni. Abia dupa secole de uz in medicina populara, specialistii si-au abatut atentia asupra acesteia. Iar rezultatele obtinute in tratarea unor afectiuni i-au lasat uimiti!

Recoltare simpla

Nu ai cum sa nu observi planta odata ce ai iesit la un picnic sau la plimbare pe marginea unui drum de tara. Cu renume de buruiana incapatanata, coada soricelului creste aproape oriunde. Inaltimea ei, de 75-80 de cm, o face usor vizibila in noianul de flori salbatice. Acelasi efect il au si florile ai, alb-rozalii. Rupe o treime din partea superioara pentru a recolta coada soricelului. Apoi pune-o la uscat.

Ceaiul de coada soricelului

Dupa uscare, planta va trebui maruntita. Pentru prepararea unei cani de ceai este de ajuns sa infuzezi in apa fierbinte o lingurita din planta uscata si maruntita. Timpul pentru buna infuzare a plantei este de 10 minute. Ceaiul poate fi indulcit cu miere si aromatizat cu o felie de lamaie.

Nu exagera cu dozajul: planta este un medicament puternic si are contrindicatii. Doua cani de ceai pe zi ar trebui sa fie de ajuns, altfel, planta se transforma intr-un inamic al sanatatii.

Supradozarea poate provoca ameteli, diaree si tromboflebita. De asemenea, gravidele nu trebuie sa depaseasca doza de 5 grame pe zi in eventualele tratamente efectuate cu coada soricelului. Poate provoca incetinirea cresterii fatului si ingrosarea placentei.

Dozele mari, acelea care ating sau depasesc 10 grame de planta maruntita, pot provoca efecte contrare la administrarea anticoagulantelor si reduc calitatea spermei.

Tratamente populare

Pe teritoriul vechii Dacii, stramosii nostri foloseau inca de acum 5000 de ani aceasta planta terapeutica. Invatamintele batranesti au facut ca in medicina populara ea sa fie folosita pe tot teritoriul tarii. In Moldova, Oltenia si Transilvania, planta era folosita ca cicatrizant. In Bucovina, tinerele femei foloseau ceaiul de coada soricelului pentru reglarea ciclului menstrual. In Moldova, ceaiul era folosit la calmarea durerilor provocate de colonul iritabil, iar extern, pansamentele erau aplicate pentru cicatrizarea hemoroizilor sangeranzi.

Intareste sistemul imunitar

Ceaiul de coada soricelului este un intaritor al sistemului imunitar, in zonele rurale fiind consumat de obicei toamna pentru a preveni aparitia racelilor in timpul sezonului rece. Are efect si impotriva alergiilor provocate de mucegai, polen sau praf. Unele infectii usoare pot fi tratate cu acest ceai. De asemenea, acesta regenereaza globulele rosii la nivelul maduvei osoase si se foloseste in tratarea congestiilor cerebrale.

Ajuta ficatul

Calitatile plantei medicinale se reflecta si asupra functionarii corecte a unuia dintre cele mai importante organe din corp: ficatul. Dischinezia biliara se poate trata cu ceai de coada soricelului. La fel, pe langa reglarea ciclului menstrual, femeile sunt indemmnate sa consume cu cateva zile inainte de venirea mnestruatiei o cana sau doua de ceai. Are efect relaxant asupra musculaturii abdominale si reduce simtitor durerile menstruale.

Sursa foto: healingalopeciaareata.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare