Terapii alternative

#terapii alternative #Coada calului #ceai coada calului #beneficii coada calului

Beneficiile ceaiului de coada calului: medicamentul bun la toate!

Coada calului este un tratament naturist de nadejde pentru tratarea numeroaselor boli, motiv pentru care poate fi numit "medicamentul" bun la toate. Ceaiul are puternice efecte diuretice, calmante, antimicrobiene si cicatrizante, iar beneficiile nu se rezuma doar la remedierea afectiunilor, fiind considerat si un produs cosmetic natural desavarsit. Indiferent ca este folosit intern sau extern, ceaiul de coada calului este "medicamentul" care nu trebuie sa iti lipseasca din casa!

Trateaza infectiile

Ceaiul de coada calului este un ajutor de nadejde in tratarea unora dintre cele mai grave infectii: cu streptococ hemolitic, stafilococ auriu etc. Se poate folosi ca adjuvant in tratamentul cu antibiotice.

Vindeca bolile tractului urinar

Poti grabi vindecarea nefritei, retentiilor de urina, afectiunilor vezicii cu ajutorul ceaiului de coada calului. Bautura ajuta si la eliminarea mai rapida a nisipului sau pietrelor de la rinichi.

Trateaza bolile de piele

Ceaiul de coada calului reprezinta un tratament natural spectaculos in tratarea numeroaselor afectiuni ale pielii: dermatita de contact, eczeme, acnee, rozacee etc.

Vindeca bolile digestive

Coada calului este o planta medicinala cu puternice proprietati terapeutice in cazul unora dintre cele mai frecvente afectiuni gastrice: enterocolita, ulcer si gastrita. Pentru rezultate mai bune in vederea ameliorarii acestor probleme, planta se combina cu musetel, tei sau menta. De asemenea, este un remediu naturist eficient si in combaterea diareei si a indigestiilor.

Previne afectiunile stomatologice

Proprietatile medicinale ale ceaiului de coada calului se rasfrang si asupra cavitatii bucale. Se pare ca planta are un merit deosebit in prevenirea cariilor si bolilor gingivale, considerate a fi cele mai frecvente afectiuni stomatologice.

Combate cancerul

Substantele active din coada calului au efect anticancerigen in organism, protejand celulele si tesuturile de atacul radicalilor liberi si de formarea tumorilor maligne.

Proprietati cosmetice

Coada calului este o planta cu puternice efecte de infrumusetare la nivelul intregului organism. Folosit atat intern, cat si extern, ceaiul are un efect anticelulitic puternic, indeparteaza vergeturile si reda rapid elasticitatea si fermitatea pielii. Insa efectele nu se opresc doar la nivelul pielii, ceaiul de coada calului avand multiple beneficii si in intarirea unghiilor si a parului.

Contraindicatii ale ceaiului de coada calului

Coada calului, la fel ca orice alta planta medicinala, poate avea efecte adverse in organism atunci cand este administrata fara consult medical prealabil. Este important sa citesti cu atentie contraindicatiile inscrise pe prospect inainte de a recurge la el pentru tratarea unei boli. Printre efectele adverse ale ceaiului se numara inhibarea absorbtiei de vitamina B sau formarea edemelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare