Terapii alternative

#beneficii ceai albastrele #ceai de albastrele #terapii naturiste #beneficii ceai #terapii alternative #albastrele #ceai

Beneficiile ceaiului de albastrele: inamicul numarul unu al ridurilor, durerilor si al starilor de melancolie

Cunoscute in mod deosebit pentru rolul lor decorativ, datorita florilor fermecatoare, albastrelele (centaurea cyanus) reprezinta atat un remediu terapeutic, cat si un produs cosmetic natural exceptional. Cu puternice efecte impotriva ridurilor si a semnelor de imbatranire ale pielii, ceaiul din flori de albastrele are grija si de "frumusetea" din interior, ajutand la prevenirea si tratarea unora dintre cele mai frecvente boli!

Intareste sistemul imunitar si trateaza infectiile

Ceaiul de albastrele nu este doar un tonic puternic pentru imunitatea organismului tau, ci si un tratament contra infectiilor care s-au strecurat in corp. In timp ce iti intareste sistemul imunitar, ceaiul are un efect antiseptic si calmant, reducand simptomele infectiilor.

Amelioreaza durerile

Ceaiul de albastrele are un puternic efect calmant si antiinflamator asupra articulatiilor afectate de artrita si a durerilor cauzate de reumatism. Trebuie consumat zilnic, de doua-trei ori pe zi, timp de doua-trei luni.

Trateaza diareea

Cu puternice proprietati astringente si antiseptice, ceaiul din flori de albastrele este un remediu excelent si rapid contra diareei si a altor probleme aparute la nivelul tractului gastro-intestinal.

Creste pofta de mancare

Persoanele subnutrite sau care sufera de anorexie ori alte tulburari alimentare au un aliat de nadejde in acest ceai, daca este consumat zilnic.

Reduce anxietatea si combate depresia

Ceaiul de albastrele are si un efect usor calmant sau sedativ asupra sistemului nervos central, fiind de un real folos in combaterea crizelor de anxietate, stres sau depresie.

Uz extern: excelent produs cosmetic

Ceaiul de albastrele are numeroase proprietati terapeutice si cosmetice atunci cand este aplicat extern. S-a dovedit recent ca este un puternic aliat al tenului sanatos. Substantele active din planta ajuta la mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii si la combaterea ridurilor si a altor probleme ale tenului. In plus, aplicarea ceaiului pe rani, leziuni sau eczeme grabeste vindecarea si cicatrizarea acestor afectiuni ale pielii.

Aplicarea ceaiului sub forma de comprese pe ochi ajuta la atenuarea senzatiei de roseata, tratarea conjunctivitei si la combaterea aspectului obosit al acestora.

Nu se cunosc interactiuni, efecte adverse sau contraindicatii ale ceaiului de albastrele, dar specialistii recomanda curele de maximum 3 luni si pauzele intre acestea.

Sursa foto: bluechai.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare