Are efect anti-cancerigen
Stiai ca mararul contine un ulei voalatil ce are un intens efect anti-cancerigen? Uleiul volatil de marar contine intre 40-60% carvona (un antioxidant puternic ce se ragaseste doar in marar, in frunzele de dafin si in chimen), substanta cu un puternic efect anti-cancerigen. Acesta este un motiv in plus sa introduci aceasta planta aromanta in retetele tale preferate.
Ajuta la slabit
Marul este util in curerele de slabire. Mai exact, ceaiul de marar, consumat sub forma de infuzie. Prepara ceaiul adaugand o lingurita de seminte de marar la 250 ml apa si bea ceaiul obtinut o data pe zi.
Alte beneficii uimitoare ale mararului
Stiai ca banalul marar are si proprietati digestive, antispastice, antiinflamatorii si diuretice?
Infuzia de marar previne cistitele si infectiile renale. In plus ajuta la tratarea depresiei, a durerilor de cap si la diminuarea crampelor si eliminarea gazelor intestinale.
Consumat ca atare, mararul ajuta la improspatarea respiratiei, calmeaza durerile dentare dar si pe cele abdominale.
Mararul, consumat proaspat sau sub forma de infuzie, calmeaza epuizarea nervoasa, insomia si tulburarile digestive. Totodata ajuta la intarirea unghiilor si a oaselor.
Uleiul esential de marar, adaugat in ceai lupta impotriva durerilor menstruale, a colicilor si a problemelor hepatice.
Creste fermitatea sanilor
Cercetatorii de la Universitatea din Osaka afirma ca o cura cu pulbere sau cu tinctura din seminte de marar, timp de 20 de zile, favorizeaza cresterea fermitatii sanilor, pe care-i remodeleaza si carora le accentueaza fermitatea, potrivit frunza-verde.ro.
Cum poate fi consumat mararul
Mararul poate fi consumat ca atare, in salate, mai ales in anotimpul cald, cand se gaseste din belsug.
Iarna poti face cure cu ceai de marar, tinctura de marar sau pulbere de marar.
Sursa foto: pixabay.com