Terapii alternative

#relaxare #baie #soare #bronz #gradinarit #meloterapie

8 modalitati simple de relaxare

Este aproape imposibil sa mergi undeva fara sa auzi pe cineva spunand cat de stresat este si cum ar face orice pentru a se relaxa macar pentru cateva momente. De multe ori, in aceasta situatie te afli chiar tu, asa ca ia in considerare cateva trucuri care te vor elibera rapid de stres.


Fa o baie cu spuma


Indiferent ca esti femeie sau barbat, o baie cu spuma si eventual cateva picaturi de arome esentiale te vor pune rapid pe picioare si vor indeparta stresul, gandurile negre si supararile. Atunci cand ajungi acasa, da drumul la apa in cada, adauga putin spumant si o picatura de ulei esential de lavanda sau eucalipt, aprinde cateva lumanari, pune muzica preferata in surdina, inchide ochii si bucura-te de 30 de minute de relaxare. La final, fa-ti o cana cu ceai si ghemuieste-te in pat.


Baie de soare


In general, oamenii care se intorc din concediul de la mare, nu doar ca arata mai bine datorita pielii frumos bronzate, ci sunt mai relaxati. Explicatia data de specialisti este aceea ca lumina soarelui favorizeaza productia de serotonina (hormonul fericirii) si dopamina (hormonul placerii). De aceea, se spune ca soarele ofera o senzatie de fericire si bunastare.


Atentie insa, nu uita sa utilizezi o crema cu factor de protectie solara ridicat, o sapca sau palarie, si sa eviti orele periculoase.


Mananca un aliment dulce


Chiar daca esti la dieta si vrei sa slabesti, nu este cazul sa renunti chiar la toate placerile culinare. Macar o data pe saptamana, iesi din ritualul obisnuit si mananca doua – trei patratele de ciocolata sau cateva bomboane. Gustul dulce te va face sa ai o gandire pozitiva si sa scapi de stres.


Mergi la cumparaturi


In cazul in care bugetul tau nu se afla in cele mai fericite perioade, incearca totusi sa economisesti in alte parti si sa lasi o suma de bani pentru lucrurile care te fac sa te simti mai bine. Daca iti place sa mergi la cumparaturi de haine, pantofi sau bijuterii, fa acest lucru o data pe luna. La finalul zilei, cand vei proba tot ce ti-ai luat, te vei simti fericit si mai relaxat.


Citeste o carte


Daca inca nu ai in biblioteca o carte noua si nici nu iti permiti sa cumperi una, cere unui prieten sa-ti imprumute sau fa-ti un abonament la biblioteca. In general povestile de dragoste sau fictiunea sunt stilurile care te ajuta sa te relaxezi foarte bine pentru ca reusesc sa te atraga in mijlocul actiunii si te fac sa uiti de probleme si griji.


Asculta muzica


Oamenii de stiinta sustin ca muzica modifica undele cerebrale, frecventa cardiaca si simuleaza eliberarea de endorfine (hormonii fericirii), lucru care ajuta la indepartare oboselii si a durerii.

In general, pentru a te relaxa este bine sa asculti muzica foarte linistita, insa in principiu poti asculta melodiile pe care le preferi. Asculta muzica in masina, pe strada, in casa si inainte de culcare. Te va face sa te simti mai bine.

 

Plimba-te


O plimbare de 20 de minute prin parc, in care sa incluzi si hranirea unor pasari, iti poate da un tonus excelent si o senzatie de fericire. Daca ai putea sa faci zilnic acest lucru ar fi excelent, iar daca vei lua un prieten cu tine, cu atat mai bine. Aerul curat, ciripitul pasarilor si discutiile amuzante cu un prieten bun te vor ajuta sa te relaxezi.


Gradinarit


Daca stai la curte este foarte usor sa te apuci de gradinarit, insa nici la bloc nu iti este foarte dificil. Achizitioneaza pamant de flori , cateva ghivece, seminte si apuca-te de treaba. Este foarte posibil ca ingrijirea florilor sa devina in scurt timp un hobby foarte relaxant. 

Sursa foto : flickr.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare