Terapii alternative

#beneficii ceai de iasomie #ceai de iasomie #terapii naturiste #terapii alternative #ceai #iasomie

7 beneficii incredibile ale ceaiului de iasomie

Ceaiul de iasomie este derivat din ceaiul verde chinezesc si se diferentiaza de acesta prin parfumul ademenitor si terapeutic al florilor plantei. Stiai ca mireasma ceaiului de iasomie are un efect sedativ puternic, ajutandu-te sa te relaxezi rapid dupa un episod nervos? Descopera beneficii nebanuite ale unui ceai delicios, ce se poate transforma cu usurinta in bautura ta preferata din sezonul rece!

1. Combate stresul si depresia

Ceaiul de iasomie te ajuta sa te calmezi rapid intr-o situatie stresanta sau dintr-o criza nevrotica, insa dincolo de efectul sedativ, revigoreaza sistemul nervos central, inlaturand semnele depresiei, asteniei sau anxietatii. Iar meritul efectului calmant si tonic nu este datorat doar compusilor activi din planta, ci si mirosului placut si relaxant al plantei.

2. Trateaza migrenele

Durerile de cap provocate de migrene pot fi ameliorate rapid cu o ceasca de ceai de iasomie, datorita efectului calmant puternic al acestui remediu naturist.

3. Imbunatateste digestia

Compusii activi din florile de iasomie ajuta la stimularea tranzitului intestinal lent si la distrugerea bacteriilor nocive care determina aparitia intoxicatiilor alimentare.

4. Creste libidoul

Ceaiul de iasomie se poate transforma in cel mai la indemana si eficient afrodiziac. Consumat frecvent, ceaiul contribuie la sporirea dorintei sexuale si la imbunatatirea vietii sexuale.

5. Previne cancerul

Ceaiul de iasomie are un efect anticancerigen puternic, specialistii demonstrand ca previne formarea celulelor maligne prin combaterea atacului radicalilor liberi asupra organismului. Meritul este al antioxidantilor puternici din planta, ale caror proprietati protectoare si terapeutice reusesc sa tina la distanta cancerul de sanatate.

6. Reduce colesterolul

Ceaiul de iasomie contine catehine, compusi organici cu rol esential in scaderea colesterolului "rau" si a trigliceridelor din sange. Are un efect hepatoprotector puternic.

7. Ajuta la slabit

Iasomia este un aliat puternic al slabitului sanatos si rapid, datorita numerosilor antioxidanti din compozitia plantei, care stimuleaza metabolismul si contribuie la arderea mai rapida a grasimilor.

8. Efecte secundare ale ceaiului de iasomie

Ceaiul de iasomie contine o cantitate semnificativa de cafeina. Persoanele care sufera de probleme de inima, hipertensiune sau afectiuni nervoase ar trebui sa il consume cu precautie. Si gravidele sau copiii trebuie sa aiba aviz medical inainte de a consuma ceaiul.

Sursa foto: tunnel.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare