Terapii alternative

#apa #cada #bataturi #sughit #urechi infundate #amorteli

5 probleme minore, dar suparatoare ale corpului tau si solutiile lor

Poate ca sughitul, bataturile si firele care iti cresc sub piele nu sunt probleme grave, care iti pun in pericol sanatatea, insa sunt suficient de suparatoare si dureroase pentru a te indispune. Te confrunti frecvent cu asemenea probleme minore, dar deranjante? Afla ca exista cateva solutii simple pentru a scapa rapid de ele!

1 Urechile infundate din cauza apei

Cand inoti sau te bucuri de o baie relaxanta in cada, iar apa iti intra in urechi, te confrunti de obicei cu un fenomen cel putin suparator: infundarea urechilor. Pentru a scapa de senzatia neplacuta, adesea nu este nevoie decat sa iti inclini usor capul pentru a permite lichidului sa se scurga din canalul urechii.

Cu toate acestea, in cazul in care ai parte de dureri la nivelul urechii, aceasta se inroseste si incepe sa elimine secretii, este posibil sa ai de-a face cu o afectiune cunoscuta si sub denumirea de "urechea inotatorului" (otita externa).

2 Sughitul

Sughitul se declanseaza in momentul in care diafragma toraco-abdominala incepe sa se contracte involuntar, dand nastere unui sunet specific ("hic") cauzat de trecerea aerului prin glota. Daca vrei sa scapi rapid de sughit, poti recurge la cateva metode "babesti" care par sa dea rezultate.

Spre exemplu, cateva inghitituri de apa se vor dovedi utile, la fel si tinerea respiratiei pret de cateva secunde. De ce functioneaza aceste remedii traditionale? Deoarece, prin punerea lor in aplicare, ii permiti diafragmei sa se relaxeze.

Chiar daca metodele de acest tip nu functioneaza, in general sughitul dispare de la sine in interval de cateva minute. Totusi, daca remarci ca durata sughitului depaseste trei ore sau ca este insotit de dificultatea de a inghiti ori respira, mergi de urgenta la medic.

3 Bataturile

Suparatoarele bataturi (basici) apar ca urmare a frecarii pielii de o suprafata dura - cum se intampla in cazul pantofilor - ce determina acumularea de lichid intre straturile pielii. Cand ai parte de bataturi sub forma de simple basici umplute cu lichid, cel mai indicat este sa le lasi sa se vindece de la sine, fara a interveni in niciun fel asupra lor.

Fa o vizita medicului de familie daca descoperi ca batatura s-a inflamat, iar lichidul care se scurge din interiorul sau nu este incolor.

4 Firele de par crescute sub piele

O problema care iti poate crea neplaceri si de ordin estetic, firele de par crescute sub piele produc adesea umflaturi dureroase care se inflameaza. Firele de par se dezvolta sub piele in urma barbieritului, epilarii si chiar si a pensatului, fenomenul fiind mai des intalnit la persoanele cu parul foarte ondulat sau cret.

Pentru a preveni dezvoltarea firelor de par sub piele, poti recurge la folosirea unor creme speciale care indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii. De asemenea, mai poti pune in aplicare un truc: inainte de barbierit sau epilare, freaca pielea, cu miscari circulare, cu un prosop caldut.

5 Piciorul amortit

Cand iti mentii piciorul intr-o pozitie nefireasca pentru mai mult timp, ajungi sa te confrunti cu o problema minora, dar suparatoare: amorteala, insotita de senzatii specifice - furnicaturi, lipsa sensibilitatii la atingere etc.

Intepaturile si furnicaturile te supara? Incearca sa iti rotesti piciorul si sa iti strangi mana in pumn, dupa care sa o relaxezi, repetand miscarile de cateva ori.

Foto: feet.thefuntimesguide.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului