Terapii alternative

#tratare infectii urinare #terapii naturiste #terapii alternative #infectii urinare

5 plante si fructe care te scapa de infectiile urinare

Te doare spatele, ai febra, simti usturimi la urinare si mergi des la toaleta? Sunt semnele unei infectii urinare, afectiune care afecteaza in special femeile, insa nu ii coleste nici pe barbati. Poti remedia simptomele daca apelezi la unul dintre terapiile naturistede mai jos:

1. Coada-calului

Unul dintre cele mai bune leacuri naturale impotiva infectiilor urinare este coada-calului. Pentru femei, e recomandata o baie de sezut.

Pune la fiert un litru de apa, iar cand da in clocot adauga trei lingurite de coada-calului. Pune infuzia intr-un lighean, iar cand apa nu mai este fierbinte, aseaza-te deasupra vasului, cu un prosop legat in jurul taliei timp de 10 minute. Repeta procedura de doua ori pe saptamana.

Pentru barbati este recomanadat ceaiul din coada-calului, neindulcit. Se obtine din doua linguri de planta, peste care se toarna 200 de ml de apa clocotita. Ceaiul trebuie consumat de trei ori pe zi.

2. Merisorul

Bogate in antioxidanti, frunzele si fructele de merisor au puternice proprietati antibacteriene, de aceea trebuie sa consumi zilnic un ceai sau o infuzie de merisor. Aceasta se prepara din doua linguri de fructe si frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita. Tratamentul se repeta timp de cel putin 14 zile la rand, insa efectele se vor simti din primele zile.

3. Ananasul

O modalitate dulce, contra infectiilor urinare, recomandata atat femeilor, cat si barbatilor este ananasul. Trebuie sa consumi minim 2-3 felii de ananas, de 2 ori pe zi, timp de 2-3 saptamani. Datorita vitaminei C si a enzimelor care se gasesc in acest fruct, procesul de vindecare dureaza mai putin. Totodata, ananasul ajuta si la intarirea sistemului imunitar.

4. Mustelul

Are proprietati antibacteriene si antiinflamatoare, ceea ce face din musetel un alt remediu eficient cand te confrunti cu o infectie urinara. Trebuie insa sa bei cate o cana de ceai de musetel de 2-3 ori pe zi. Femeile pot face si o baie de sezut, o data pe saptamana. Ajuta la reducerea usturimilor care apar la urinare.

5. Afinele

Fructe bogate in proantocianidine, substante care lupta cu bacteriile, afinele sunt si ele de mare ajutor. Le poti consuma fie proaspete, cate 200 de grame zilnic, timp de cateva luni, pentru a preveni si aparitia recidivelor bolii. De asemenea, este indicat si decoctul obtinut dintr-o lingura de fructe uscate, amestecate cu frunze maruntite. Urmeaza aceasta cura timp de doua luni, timp in care bei cate doua cani de decoct pe zi.

Sursa foto: ladycarehealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului