Medicul raspunde

#cea mai eficienta metoda epilare #medicul raspunde #epilare definitiva

Medicul raspunde: Care este cea mai eficienta metoda de epilare definitiva

Pentru ca barbatii apreciaza pielea fina si catifelata, toate femeile viseaza la o piele fara cusur, fara urma de par. Tocmai de aceea exista pe piata numeroase metode de epilare definitiva, care mai de care mai ofertante. Cele mai multe sunt eficiente doar pentru un anumit tip de piele, iar esteticienii recomanda mare atentie atunci cand decizi sa optezi pentru ceva anume.

Pentru a-ti usura procesul de informare, am apelat la doctorul Florin Juravle, medic chirurg-estetician, care ne recomanda cea mai buna metoda de epilare definitiva a momentului, la nivel mondial.

Rep.: Domnule doctor, exista numeroase metode de epilare definitiva – Ipl, Spl, lasere etc. Fiecare merge pe anumite tipuri de piele. Exista totusi o metoda care sa aiba eficienta maxima indiferent de culoarea pielii si de textura firului de par?

Dr. Florin Juravle: Cel mai performant device pentru epilare definitiva din lume este laserul ALEXANDRITE. MOTUS AX de la DEKA. Acesta reprezinta standardul de aur la nivel mondial, fiind cel mai rapid si cel mai eficient laser datorita timpului redus de lucru, a numarului scazut de sedinte si a confortului clientilor. Practic, intr-o singura sedinta, dispar cca. 70% din firele de par.

Rep.: Ce are diferit fata de celelalte lasere de pe piata?

Dr. Florin Juravle: Rezultatele uimitoare sunt atinse gratie lungimii de unda folosite, de 755 nm, specifica pigmentului firului de par, fara ca pielea sau alti cromofori din structura sa (vase de sange, apa) sa aiba de suferit. Ba mai mult, laserul si-a dovedit eficienta si in tratamentul hiperpigmentarilor localizate (efelide sau pistrui, lentigo solar, hiprepigmentari post inflamatorii). Aplicatorul Moveo, de 20 de mm, dubleaza capacitatea de transmisie a energiei laser catre piele, comparativ cu alte tipuri de laser. Miscarile simple si circulare elimina parul nedorit intr-un mod rapid, sigur, eficient si nedureros.

Este la fel de eficient pentru orice tip de piele? Stim ca pielea bronzata si cea foarte deschisa, cu fire de par anemice, nu beneficiaza de suportul tehnologiilor consacrate epilarii definitive.

Dr. Florin Juravle: Softul integrat permite alegerea rapida a parametrilor de tratament in functie de orice tip de piele. Sistemul de raciere integrat garanteaza maximum de confort si protectie. Zona tratata este incalzita gradual, firele de par fiind distruse fara efecte secundare pentru pacient. Astfel, Alexandrite este eficient si in tratarea pacientilor cu tegument deschis la culoare (fototip cutanat I-III). Spre deosebire de alte dispozitive pentru epilare, laserul Alexandrite este eficient si in cazul firelor de par mai subtiri, putin pigmentate, cum ar fi cele de la nivel facial, fiind utilizat in prezent cu succes in cele mai mari clinici de specialitate din lume. Singura interdictie este folosirea pe pielea proaspat bronzata.

Rep.: Care este numarul de sedinte recomandat si care este durata rezultatului obtinut?

Dr. Florin Juravle: Pentru rezultate optime, recomandam 6 sedinte si, pentru intretinere, una din doi in doi ani.

Cand este indicat sa apelam la acest laser? Exista restrictii legate de anotimp? Ne putem expune la soare?

Dr. Florin Juravle: Putem apela in orice anotimp, cu mentiunea ca in perioada calduroasa trebuie sa nu ne expunem la soare 3-4 zile de la efectuarea sedintei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului