Medicul raspunde

#implanturi dentare #stomatolog #implant #stomatologie

Care este cel mai scurt timp in care putem avea o dantura noua?

Romania se numara printre populatiile cu cele mai grave probleme dentare din Europa. Studiile arata ca 7 din 10 romani si-au pierdut cel putin un dinte, potrivit datelor Eurobarometru, iar 30% dintre romani si-au pierdut toti dintii naturali.

Explicatia pentru aceste date ingrijoratoare este simpla: preventia precara prin vizite rare la medic (conform studiilor, 58% dintre romani ajung intr-un cabinet stomatologic doar atunci cand au dureri, iar de cele mai multe ori este prea tarziu pentru a salva dintele sau dintii cu probleme).

De ce apelam atat de tarziu la medicul dentist? Raspunsul este preconceptia ca tratamentele dentare dureaza prea mult, presupun vizite repetate si sunt foarte dureroase.

Implanturile dentare sunt singurele interventii care ofera restaurare dentara ce include aditia de os sau care pot stimula osul natural sa creasca, prevenind astfel deformarea oaselor maxilare. Rata de succes a implanturilor dentare  pe plan global este de 98%, potrivit American Academy of Implant Dentistry.

Care este cel mai scurt timp in care putem avea o dantura noua?

Sistemul de implanturi dentare All On 4 / All On 6 este cea mai rapida, sigura si eficienta solutie pentru reabilitarea danturii. Aceasta tehnica se bazeaza pe inserarea a 4 - 6 implanturi in locatii specifice pentru a permite realizarea unei lucrari protetice care sa restabileasca functiile aparatului dento-maxilar.

Decizia de a utiliza 4 sau 6 implanturi se stabileste in functie de calitatea si cantitatea osului initial. Atunci cand osul este redus calitativ si cantitativ sunt folosite 6 implanturi pentru a realiza o buna distribuire a fortelor ce rezulta in urma actului de masticatie. Prin acest sistem, pacientului i se insereaza implanturile dentare si i se aplica lucrarea protetica intr-o singura zi.

Procedura poate fi efectuata doar pacientilor cu structura osoasa orala de calitate.

“Cea mai frecventa problema a pacientilor legata de implanturi a fost durata prelungita a finalizarii procedurilor. De aceea, pentru un pacient cu o structura osoasa buna, care suporta implanturile rapide, cea mai buna solutie este sistemul ALL ON 4 / ALL ON 6. Procesul de vindecare este foarte rapid, la 24 de ore de la inserarea implanturilor, pacientul pleaca acasa cu o dantura noua, estetica si se poate intoarce in societate, la activitatea de zi cu zi.”, spune dr. Ion Melnic, medic specialist in chirurgie dento-alveolara.

Cui ii este recomandat All On 4 / All On 6:

 

  • Celor care sufera de parodontoza;
  • Celor care au lipsa totala sau partiala de dinti (superioara/inferioara)
  • Celor cu igiena orala buna, nefumatori sau care fumeaza putin
  • Celor carora activitatea cotidiana le cere o restaurare dentara rapida.

Avantaje  All On 4 / All On 

 

  • Tratament rapid – Refacerea danturii cu ajutorul implanturilor dentare All On 4 / All On 6 se poate face in doar 24 ore
  • Datorita procesului scurt de vindecare, pacientii isi pot relua rapid si fara inconveniente viata sociala;
  • Raportul cost-beneficiu este foarte bun, este necesar un numar redus de implanturi;
  • Interventia este rapida;
  • Aspect estetic imbunatatit – Implanturile dentare rapide All On 4 / All On 6 arata si se simt ca dintii proprii;
  • Spre deosebire de proteze care pot crea unele probleme in vorbire si masticatie, All On 4 / All On 6 permite pacientilor care aleg aceasta optiune de tratament sa zambeasca, sa vorbeasca si sa manance din nou confortabil si cu mai multa incredere.

 

Care sunt etapele procedurii?

 

  • O prima consultatie care presupune efectuarea unor radiografii si poze, eventual un CT pentru stabilirea planului de tratament;
  • Faza chirurgicala – extractii necesare, inserarea implanturilor, si aditie osoasa (daca este cazul), impreuna cu remodelarea gingiei;
  • in 24 de ore de la inserarea implanturilor, se monteaza lucrarea protetica.

Cum se intretine lucrarea?

 

  • Igiena zilnica - apa de gura si o periuta de dinti cu peri moi;
  • Dupa scoaterea firelor: igienizare cu ajutorul dusului bucal;

“Dupa interventie, pacientul trebuie sa acorde o atentie sporita igienei dentare prin utilizarea apei de gura si atei dentare. Recomand vizita la cabinetul stomatologic o data la 6 luni.”, recomanda dr. Ion Melnic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului