Medicul raspunde

# reducere dureri # ducrei # alimente anti-inflamatorii #dieta #alimentatie #alimente

11 alimente anti-inflamatorii pe care sa le consumi frecvent! Reduc durerile

Cand simti ca organismul tau este slabit si are nevoie de ceva mai multa energie pentru a face fara durerilor provocate de inflamatii, atunci adopta o dieta cat mai bogata in alimente anti-inflamatorii. Pentru a preveni aceste dureri care uneori pot deveni greu de suportat, tine cont sa incluzi tot timpul in alimentatie acele alimente care impiedica aparitia inflamatiilor. Iata care sunt alimentele anti-inflamatorii pe care sa le consumi!

1. Ulei de masline

Cercetatorii au descoperit ca o anumita chimicala care se gaseste in uleiul de masline extra-virgin are capacitatea de a inhiba enzimele inflamatorii in acelasi fel ca ibuprofenul. Presara ulei de masline peste legume, salatate si alte preparate pentru a reduce inflamatia.

2. Ananas

Bromelaina, o enzima care digera proteina, face ca ananasul sa fie recomandat pentru reducerea inflamatiilor. Bromelaina are capacitatea de a reduce durerea de genunchi in cazul adultilor, reduce durerea si inflamatia in cazul osteoartritelor si artritelor reumatoide si dupa operatiile chirurgicale la dinti.

3. Mere

Merele sunt printre cele mai consumate fructe. Merele contin un antioxidant anti-inflamatoriu puternic si contribuie la reducerea substantiala a durerilor.

4. Nuci si seminte

Multe nuci si seminte au un continut ridicat de magneziu si vitamina E. Studiile au aratat ca consumul de nuci reduce apariatia inflamatiilor in organism. Printre cele mai recomandate sunt nucile, alunele, migdalele, fisticul, semintele de in si cele de chia.

5. Ciocolata neagra

Ciocolata neagra contine anumite substante chimice si antioxidanti care lupta cu inflamatiile din corp. Potrivit unui studiu, cei care consuma un patrat de ciocolata neagra o data la trei zile au un nivel mai scazut de proteine asociate cu inflamatiile, fata de cei care nu consuma deloc ciocolata. Ciocolata cu peste 70% cacao este cea pe care specialistii o recomanda.

6. Orez brun

Orezul brun este o alta cereala integrale bogata in fibre care combat inflamatiie. Fibrele ajuta la scaderea proteinei c-reactive, o substanta care se afla in sange si care este produsa de ficat ca raspuns a inflamatiei.

7. Struguri

Strugurii sunt bogati in resveratrol, iar suplimentele de resveratrol inhiba enzimele inflamatorii la fel cum face si aspirina, fara insa a irita stomacul. Strugurii mai contin si antocianine, care de asemenea, pot contribui la reducerea inflamatiei.

8. Cirese

Ciresele contin substante chimice numite antocianine, care dau fructelor culoarea rosie si combat inflamatia in acelasi mod in care o face aspirina. Zmeura si capsunile sunt, de asemenea, fructe anti-inflamatoare.

9. Ceapa si usturoi

Legumele cu bulbi, in special usturoiul contine substante cu puternice calitati anti-inflamatorii si sulfati care stimuleaza sistemul imunitar pentru a face ca totul sa functioneze in parametrii normali.

10. Broccoli

Broccoli este o leguma care contine vitaminele C si K, acid folic, fibre si antioxidanti. Broccoli, bogat in sulforafan, poate lupta impotriva inflamatiei prin reducerea nivelului de cytokine. Alte legume bogate in sulforafan care ajuta la reducerea inflamatiei sunt varza kale, conopida, varza chinezeasca, varza de Bruxelles si altele.

11. Peste

Pestele gras precum somonul, pastravul si hamsiile, impreuna cu nucile, semintele de in, semintele de dovleac, uleiul de masline si uleiul de rapita contin acizi grasi omega 3 care ajuta la combaterea inflatiilor din organism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare