Medicul raspunde

#albirea profesionala #albire dinti #stomatologie

Medicul raspunde: "Este sau nu benefica albirea profesionala?"

"Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce tip de albire imi recomandati! Mi-am luat un gel special pentru albire, dar nu sunt multumita deloc. Medicul meu curant imi spune ca albirea dauneaza smaltului si mi-a recomandat fatete. Nu vreau fatete, deoarece am dinti drepti si nu am nicio carie. Va rog sa ma lamuriti, pentru ca nu mai stiu ce sa cred – este sau nu benefica albirea profesionala? In plus, am vazut preturi extrem de diferite, de la foarte mici la extrem de mari. Este de mai multe feluri albirea sau… cum se explica?", ne intreaba Georgeta Paraschiv, in varsta de 28 de ani,  din Timisoara.

"In prezent, exista multe metode de albire a dintilor, unele dintre ele oferite si in magazine sau farmacii. Cu toate acestea, cea mai indicata optiune este albirea supervizata de catre medicul stomatolog, in cabinet, care, sub nicio forma nu dauneaza dintilor, cata vreme sunt folosite materiale avizate, de calitate. Tehnica consta in aplicarea unui gel de albire pe suprafata dintilor, care este apoi expus unui fascicul luminos (care poate fi o lampa cu halogen sau un fascicul laser). Inainte de aplicarea gelului de albire, este important sa se protejeze gingia si tesuturile moi, prin aplicarea de lacuri protectoare.

Preturile difera de la o clinica la alta, de la un cabinet la altul, in functie de materialele si de tehnologia folosite, acestea fiind si ele de diferite calitati.

Atentie la produsele de albire pentru acasa, acestea pot agresa smaltul dintilor si gingia, daca nu sunt folosite corespunzator sau au o calitate indoielnica! 

Fatetele sunt o optiune, insa in niciun caz prima optiune, daca ne referim strict la albirea dintilor. In cazul dvs, daca dintii sunt aliniati perfect si nu sufera de nicio afectiune, albirea profesionala este prima optiune. Mult succes!", explica expertul Acasa.ro, dr Postelnicu Ionella Georgiana.

Sursa foto: carmelheightsdentistry.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare