Medicul raspunde

#claudiu lupascu #medic stomatolog #implant dentar

Medicul raspunde: De ce ar trebui sa aleg un implant dentar

Inlocuirea unui dinte lipsa sau al unuia bolnav cu ajutorul unui implant dentar aduce avantaje nu numai de ordin estetic, ci si functional. Sanatatea dintilor in ansamblu va fi imbunatatita atunci cand optati pentru acest tip de tratament stomatologic. Implantul dentar constituie o opțiune de tratament a edentatiilor ce este practicata de catre medicii stomatologi de mai mult de 50 de ani, fiind recunoscuta drept eficace din numeroase puncte de vedere. Cateva dintre acestea sunt expuse de medicul Claudiu Lupascu, de la Cinica LLLDental:

1. Dintii artificiali construiti pe implant (coroanele dentare) arată și se simt la fel ca și dinții naturali. Prin remodelarea zâmbetului, un implant dentar vă ajută să vă redobândiți încrederea în propria persoană. Veți putea zâmbi fără să vă mai faceți probleme în privința danturii.

2. Sunt biocompatibile, nu sunt toxice, fiind create să fuzioneze cu osul maxilarului (osteointegrare). Respingerea de catre organism este putin probabila.

3. Implanturile influenteaza in mod pozitiv vorbirea. Lipsa dintilor si protezele dentare mobile cauzează deseori dificultati in articularea cuvintelor. În plus, există teama permanentă că protezele mobile pot să se desprindă din gură în cele mai nepotrivite momente;

4. Masticația decurge în mod natural si eficient. Fie lipsa dinților, fie purtarea unei proteze vă îngreunează cu siguranță procesul masticator. Un implant dentar funcționează exact ca un dinte natural, restabilind întreaga putere masticatorie si va permite să consumați alimentele preferate cu încredere, fără durere.

5. Implanturile îmbunătățesc sănătatea orala. Un implant dentar nu necesită tratarea pe canal a altor dinți si obturarea lor, asa cum se întâmplă în cazul unei punti dentare. Din acest motiv, dintii naturali vecini raman intacti si se evita suprasarcina pe ei. Se amelioreaza pe termen lung sănătatea orala.

6. Implanturile dentare previn pierderea de os alveolar (resorbtia). Aceasta pierdere apare in urma extractiilor dentare. Pierderea de os conduce și la crearea unui aspect îmbătrânit, prin apariția ridurilor în exces în jurul gurii, subțierea buzelor. Un implant dentar reda osului alveolar functia si acesta nu se mai absoarbe.

7. Implanturile oferă stabilitate dinților vecini (adiacenti si antagonisti). Fara implant, acesti dinti vor migra spre spatiul liber, producand traume ocluzale si pungi parodontale, pentru ca in timp sa se piarda si ei.

8. Implanturile au durabilitate, fiind concepute să reziste un timp îndelungat. Cu o îngrijire corespunzătoare este posibil să reziste zeci de ani.

9. Din toate punctele de vedere, implanturile dentare ofera pacientului un confort sporit. Deoarece devin parte integrantă a aparatului dento-maxilar, nu veți resimți disconfortul zilnic al unei proteze mobile. Deoarece lucrarile dentare pe implanturi sunt fixe nu este necesar să vă îndepărtați dinții pentru a-i curăța și nici nu este necesar să utilizați diverse produse adezive.

Cu toate că inițial costul tratamentului cu implanturi dentare este mai ridicat decât costul protezelor dentare mobile, pe termen lung implantul dentar constituie o investiție în sănătatea dumneavoastră care merita din plin datorita confortului fizic și psihic pe care îl oferă. Dacă optați pentru acest tip de tratament, calitatea vieții va crește în mod semnificativ.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare