Medicul raspunde

#medicamente tartru #tartru fumatori #tartru

"Pot sa scap de tartru cu medicamente?"

"Tartrul se depune extrem de repede. Ar trebui sa-mi fac detartraj la fiecare 3 luni, ca sa am dintii curati, ceea ce am inteles ca nu e ok pentru dinti. Ce medicamente imi recomandati pentru schimbarea PH-ului sau ce pot face? Mentionez ca sunt fumatoare, dar nu intentionez sa ma las prea curand", ne intreaba Ramona Enache, in varsta de 25 de ani, din Bucuresti.

Tartrul apare in urma unui intreg proces, care poate fi, bineinteles, evitat. Bacteriile se depun pe dinti, apare placa bacteriana si apoi se formeaza tartrul, care poate fi indepartat doar de catre medicul stomatolog in urma unor sedinte specializate. Pentru a preveni aparitia acestuia, nu trebuie sa luam anumite medicamente, ci să incercam sa avem o igiena orala cat mai buna. Medicul stomatolog ne va invata cum sa ne periem dintii in mod corect, va trebui folosita o pasta de dinti speciala, pentru prevenirea depunerii placii bacteriene si, desigur, utilizata ata dentara. De asemenea, unul dintre factorii de risc pentru aparitia acestuia este fumatul, asa ca recomand macar reducerea numarului de tigari, daca nu se poate sa se renunte la acest viciu. Cu o igiena orala corespunzatoare, fumatorii pot apela la detartraj fara urmari neplacute pentru smalt, o data la 6 luni", explica expertul Acasa.ro, dr Postelnicu Ionella Georgiana.

Sursa foto: Pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare