Frumusete & Ingrijire

# tratamente cafea #zat de cafea #frumusete #cafea

Zatul de cafea: 5 tratamente-minune pentru ten si par!

Uita de tratamentele scumpe! Zatul de cafea te poate ajuta sa ai un ten perfect, fara riduri, te scapa de acnee si iti va face un par puternic si stralucitor.

Iata cateva masti ieftine, care te fac frumoasa si iti lasa pielea catifelata: 

1.  Masca cu zat de cafea si ou 

Combina un albus de ou cu zatul de cafea si o lingura de zahar si vei obtine o masca perfecta pentru combaterea ridurilor si a micilor imperfectiuni ale tenului. Las-o sa actioneze 10 minute, apoi indeparteaz-o cu apa calduta. 

2. Masca cu zat de cafea si miere

Mierea va cicatriza, dezinfecta si emolia pielea, iar zatul de cafea va elimina punctele negre si acneea. Amesteca doua lingurite de zat de cafea cu una de miere si aplica masca obtinuta pe fata. Las-o 10 minute pe ten, apoi indeparteaz-o usor cu apa calda. 

3. Masca cu zat de cafea si ulei de masline

Zatul de cafea este foarte eficient si pentru tonifierea pielii. Acesta indeparteaza celulele moarte si stimuleaza productia de noi celule. Amesteca zatul de cafea cu ulei de masline, vitamina E uleioasa si maseaza pielea usor, o data pe saptamana. Aceasta masca exfolianta curata porii, tonifica si dreneaza pielea si are un efect anticelulitic garantat. 

4. Masca cu zat de cafea si lamaie

Amesteca o lingurita de zat de cafea cu o lingurita de iaurt sau branza proaspata si adauga cateva picaturi de lamaie. Lasa masca la frigider un sfert de ora, apoi aplic-o in zona conturului ochilor si las-o sa actioneze 10 minute. 

5. Masca cu zat pentru reimprospatarea culorii

Daca esti bruneta, poti folosi zatul de cafea si pentru reimprospatarea culorii parului. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti clatesti parul cu cafea si zat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare