Frumusete & Ingrijire

#ingrijire par #par vopsit #vopsea par #vopsea permanenta

Vopsitul parului acasa: reguli de ingrijire

Vopsitul parului la salonul de coafura este mult mai usor de realizat decat cel acasa, insa este mult mai scump. Cu putina atentie insa, vei reusi sa iti vopsesti parul si singura, acasa.

Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand iti vopsesti parul acasa, este sa citesti foarte bine instructiunile de pe cutia produsului.

Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand te vopsesti acasa:

1 Alege culoare potrivita. Daca este prima oara cand te vopsesti singura nu alege culori cre sa iti schimbe drastic aspectul. Alege o vopsea cu o nuanta diferita, insa din aceeasi paleta de culoare. Nu alege niciodata o culoare cu doua tonuri mai deschisa sau mai inchisa. In acest fel vei evita atat distrugerea firului de par, cat si un aspect care nu te va multumi.

2 Nu iti spala parul. Inainte de a te vopsi, nu iti spala parul timp de 2 zile. In acest fel, vopseaua se va aplica mult mai bine, iar sebumul va proteja pielea capului. De asemenea, nu te vopsi imediat dupa un permanent. Asteapta cel putin 15 zile.

3 Testeaza vopseaua. Intotdeauna, inainte de a te vopsi aplica culoare pe o suvita de par. n acest fel vei observa dac culoarea respectiva te avantajeaza sau daca esti alergica.

4 Aplica vopseaua pe parul uscat. Vopseaua de par se aplica numai pe parul uscat. Parul umed nu va absorbi culoarea.

5 Protejeaza fata. Inainte de a aplica vopseaua, este indicat sa protejezi pielea si orice obiect care s-ar putea pata. Protejeaza pielea de pe frunte si urechi. Inainte de vopsire , aplica o crema intens hidratanta pe frunte, gat, urechi si pielea din spatele urechilor.

6 Spala bine parul. Dupa vopsire, spala bine parul, pana cand apa nu se mai coloreaza. Apa calduta spre rece curata mult mai bine decat cea fierbinte. Vopseaua nespalata de pe par paote muradari lenjeria de pat sau hainele, iar procesul de colorare poate continua. Astfel, vei obtine o culoare mai inchisa.

7 Astepta cel putin 2 saptamani. Daca nu esti multumita de rezultat, este indicat sa astepti cel putin 2 saptamani pana la urmatoare vopsire. In caz contrar, parul se va deteriora, iar noua culoare nu va adera la firul de par.

8 Lasa parul sa respire. Din cand in cand, lasa parul sa se usuce singur, fara ajutorul aparatelor de uscat. Renunta o perioada la placa de intins parul si la produsele cosmetice agresive.

9 Hidrateaza firul de par. Dupa vopsirea parului este indicat sa aplici un tratament special, care sa hraneasca si sa hidrateze firul de par. Aplica balsamuri si masti de par care sa ii confere stralucire si vitalitate.

10 Alege cu grija tipul de produs de vopsire. Pe piata exista numeroase produse destinate vopsirii parului. Poti alege atat vopseluri permanente cat si vopseluri temporare.

Cele temporare actioneaza ca un balsam colorant, nuantand suvitele si conferind parului stralucire. Vopselurile permanente ascund firele albe de par si sunt de lunga durata. Sunt mult mai agresive, continand apa oxigenta, amoniac si coloranti rezistenti la spalarea cu sampon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare