Frumusete & Ingrijire

#sanatate #piele uscata #frumusete #tratament piele #creme piele uscata

Trucuri pentru ingrijirea tenului uscat, in functie de varsta

Pielea uscata este o problema care afecteaza frumusetea femeilor la orice varsta, insa nu intotdeauna se trateaza la fel. Masurile pe care le iei impotriva acestei afectiuni difera in fiecare etapa a vietii si trebuie sa tina cont de schimbarile fiziologice sau hormonale prin care treci. Iata cum lupti eficient impotriva pielii uscate si a urmelor inestetice pe care le lasa pe chipul tau, in functie de varsta!

Combaterea pielii uscate la 20-30 de ani

Intre 20 si 30 de ani, in organismul tau au loc furtuni hormonale care-si pun amprenta asupra aspectului pielii. Te poti "lupta" cu o piele uscata si acneica. Este recomandat sa folosesti creme cu textura usoara, foarte hidratante, dar in niciun caz uleioase, intrucat vei ingrasa pielea si o vei predispune la acnee severa. Renunta la cremele antianeice si scruburi in sezoanele reci, intrucat au tendinta de a accentua si mai mult uscarea pielii.

Combaterea pielii uscate la 30-40 de ani


Intre 30 si 40 de ani, te poti confrunta nu doar cu problema tenului uscat, dar si cu primele semne de imbatranire care isi fac loc pe chipul tau - riduri, pete, aspect tern etc. Este timpul sa iei in considerare un nou factor in selectarea cremei - efectul antiaging. Pe langa cremele hidratante si hranitoare care ajuta la echilibrarea ph-ului pielii, este important sa optezi pentru produse antiaging, care sa lupte cu efectele neplacute ale trecerii anilor. Poti opta si pentru creme cu acid hialuronic, elastan sau colagen, care au tendinta de a incetini procesul de imbatranire si de a combate aparitia ridurilor. Incearca si mastile cu aloe vera si ceai verde, care revigoreaza tenul si il curata in profunzime.

Combaterea pielii uscate la 50 de ani

In apropierea varstei de 50 de ani, intri la menopauza, estrogenul din organism scade, iar pielea are o tendinta si mai crescuta de uscare si exfoliere. Lupta in continuare impotriva ridurilor si semnelor imbatranirii cu produse antiaging si ia in considerare cremele cu retinol, hidroacizi alpha si coenzima Q10, care au tendinta de a mentine tineretea pielii. Este important ca, in continuare, crema aleasa sa fie foarte hidratanta si bogata in antioxidanti. Poti opta si pentru cele cu o textura usor uleioasa, avand grija ca uleiurile sa fie esentiale. Daca tenul nu suporta cremele grase, poti incerca mastile saptamanale in care introduci uleiurile hranitoare care stii ca au grija de tenul tau.

Sursa foto: Hossamallam.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare