Frumusete & Ingrijire

#albirea dintilor #dinti albi

Trucuri pentru albirea dintilor acasa, ieftin si fara durere

O dantura curata si ingrijita este o carte de vizita pentru oricine. Ce te faci insa cand, din cauza alimentelor, a cafelei, a tutunului dintii ajung sa fie prea galbeni ca sa poti zambi larg? Exista trucuri pentru albirea dintilor acasa, fara costuri mari.

In casa avem multe produse care ne pot ajuta sa avem dinti mai albi fara sa mergem la dentist.

Trucuri pentru dinti albi

Nu e nimic mai frumos decat un zambet perfect, iar pentru asta dintii albi sunt esentiali. Un tratament de albire poate fi insa foarte costisitor si, in plus, substantele folosite pot afecta mult dantura.

Fa schimbari in dieta

Alimentele si bauturile care contin tanin, precum vinul si ceaiul, pot pata dintii. Cafeaua, bauturile racoritoare si sucurile inchise la culoare pot avea acelasi efect. Astfel, unul dintre primii pasi de facut este sa iti schimbi obiceiurile alimentare ca sa poti avea dinti perfecti.

Periaj cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu poate curata cu delicatete petele de pe suprafata dintilor si, pe langa albirea acestora, ajuta si la eliminarea bacteriilor responsabile de respiratia urat mirositoare.

Uleiuri naturale

Chiar daca nu inlocuieste periajul dintilor, a ne spala gura cu anumite uleiuri poate ajuta la albirea dintilor, potrivit mai multor cercetari. Printre uleiurile recomandate se numara cel de cocos, cel de floarea soarelui si cel de susan.

Fructe pentru dinti albi

Fructul de papaya contine enzime numite papaina si bromelaina, care ajuta la albirea dintilor in mod natural. Alte fructe care, de asemenea, ne pot ajuta sa avem dinti mai albi sunt ananasul si capsunele. Asa ca incearca sa le incluzi in dieta ta zilnica pentru a avea un zambet de invidiat.

Carbune activ

Desi nu este o metoda cu eficienta dovedita suta la suta, este una dintre cele mai folosite pentru curatarea dintilor in profunzime. Incearca sa iti periezi dintii cu carbune activ odata pe luna pentru a evita patarea lor.

Foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare