Frumusete & Ingrijire

#dieta #nutritie #cura de slabire #sport

Trucuri pentru a ramane in forma chiar si atunci cand n-ai timp sa mergi la sala

In general, la inceput de an iti propui sa slabesti, sa mergi mai mult la sala pentru a-ti intra in forma. Si in primele saptamani chiar te tii de treaba, apoi incepi sa dai vina pe oboseala si pe lipsa timpului. Ei bine, avem o veste buna! Oricat de ocupata ai fi, tot vei putea sa faci exercitii. Iti spunem noi cand si ne vei da dreptate.

Un studiu realizat nu demult in Marea Britanie a scos la iveala faptul ca persoanele sanatoase, care isi intrerup timp de doua saptamani activitatea fizica, mai exact si-au diminuat numarul de pasi facuti zilnic de la 10.000 la 1.500, au inceput sa piarda din masa musculara, sa acumuleze grasime si sa isi micsoreze capacitatea cardio.

Iata ce trebuie sa faci atunci cand consideri ca nu ai timp sa mergi la sala sau esti prea obosita dimineata pentru a face sport:

Ia-ti o saptamana de pauza

Daca te simti epuizata dupa efortul din ultima perioada depus la sala de fitness, poti sa iti iei o saptamana de pauza de la antrenament si sa te odihnesti. Stabileste-ti clar in minte acest interval de pauza, asa incat sa stii ca dupa ce s-au scurs cele 7 zile iti reiei rutina. Si apoi gandeste-te ca nu e neaparat nevoie sa ai un abonament la sala si sa transpiri cate o ora la aparatele de fitness. Poti opta pentru exercitii mai putin formale care sa iti faca la fel de bine corpului.

Trezeste-ti corpul

Ca sa te simti bine toata ziua, e important ca dimineata sa faci miscare. Daca esti intr-o delegatie si nu iti poti permite sa mergi la o sala sau sa aloci 30-60 de minute pentru miscare, atunci programeaza-ti doar 10 minute de exercitii chiar in camera de hotel. Fa cateva intinderi, cateva fandari si genuflexiuni si te vei simti minunat.

Rasuceste-ti spinarea

Un exercitiu simplu, pe care il poti face chiar inainte sa te ridici din pat presupune „rasucirea spinarii”. Stai pe spate, cu capul proptit in barbie. Lipeste picioarele si indoaie-le, apoi apleaca-le alternativ pe laterale la unghi de 90 de grade. Exercitiul acesta te ajuta sa iti intinzi partea inferioara a spatelui.

Fa intinderi

Tine un picior fixat pe podea la nivelul corpului si cu celalalt fa un pas in fata. Inclina-ti corpul in fata lasandu-ti greutatea pe piciorul din fata. Tine-ti mainile in solduri. Fa aceste exercitii de cateva ori, mai ales daca ai stat pe scaun o perioada mai indelungata sau daca ai calatorit cu avionul.

Ai grija ce mananci

Sa fii in forma nu inseamna doar sa faci mult sport, ci si sa fii atenta la ceea ce mananci. Trebuie sa stii ca e posibil sa slabesti chiar si fara sa faci exercitii fizice. Urmareste valoarea nutritionala a alimentelor pe care le mananci. Cel mai bine ar fi sa nu depasesti 1.800 de calorii pe zi.

Fa o plimbare pe jos

Potrivit unui studiu realizat in 2017 de publicatia PLOS One, persoanele care faceau drumetii montane erau mai fericite, mai putin obosite si mai putin stresate decat cele care erau sedentare. Nu e insa obligatoriu sa dai o fuga pana la munte, pentru ca o plimbare prin parc sau chiar pe aleile din jurul casei e foarte sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare