Frumusete & Ingrijire

#riduri #piele #soare #tratament #botox #peeling

Tratament impotriva ridurilor

Soarele, produsele cosmetice nepotrivite, poluarea, dar si varsta sunt doar cativa dintre factorii care contribuie la aparitia ridurilor. Din pacate, este destul de dificil sa scapi de riduri prin metode simple, traditionale, singura cale cu efecte vizibile fiind de cele mai multe ori tratamentele chimice si injectiile.


Totusi, poti face ca ridurile sa apara mai tarziu daca tii cont de cateva sfaturi simple.


Fereste-te de soare


Soarele imbatraneste pielea. De fapt, razele nocive ale soarelui, razele ultraviolete sunt cele care duc la aparitia ridurilor si la imbatranirea prematura a pielii. Este mai mult decat simplu sa previi ridurile provocate de soare. Nu trebuie decat sa iti achizitionezi o crema cu factor ridicat de protectie (30 +) si sa o utilizezi de fiecare data cand iesi din casa.


Aceasta regula nu este valabila doar atunci cand mergi la plaja si stai la soare o zi intreaga, ci si atunci cand mergi la padure, la cumparaturi, la birou etc.


Utilizeaza o crema cu factor ridicat de protectie pentru ten, gat si piept, dar si pentru maini, picioare si oricare parte a corpului expusa la soare.


In acest fel, pielea ta va fi protejata, iar ridurile isi vor face simtita prezenta mult mai tarziu.


Utilizeaza cosmetice de buna calitate


Este inevitabil ca atunci cand auzi de cosmetice de buna calitate, gandul iti zboara imediat la produse scumpe si firme cunoscute. Totusi, trebuie sa stii ca lucrurile nu stau deloc asa. Majoritatea acestor produse cu preturi piperate au in compozitia lor ingrediente nocive pentru piele si organism in general. Printre aceste ingrediente se numara: parabeni, mineral oil, talc, lanolina , parfumuri sau vopsele sintetice. Incearca sa te feresti cat mai mult de produsele cosmetice pe a caror eticheta sunt enumerate aceste substante si orienteaza-te catre produsele organice sau cele minerale.


De asemenea, in loc de cremele pentru piele (care de asemenea au in compozitie multe ingrediente nocive), incearca sa utilizezi uleiuri naturale, mult mai bune pentru ten. De exemplu, Sophia Loren a recunoscut ca secretul pielii sale tinere si radiante este uleiul de masline pe care il foloseste de zeci de ani.


Ai grija zilnic de pielea ta


Sa ai grija de tine si de pielea ta nu inseamna doar sa te aranjezi si sa te machiezi. Trebuie sa iti cureti tenul seara de seara pentru a permite acestuia sa respire si pentru a evita ca praful, transpiratia, poluarea si resturile de cosmetice sa intre adanc in epiderma.


Asadar, un gel de curatare si apa calduta din belsug sunt suficiente pentru a indeparta de pe piele orice fel de murdarie. Pentru o curatare mai puternica, utilizeaza saptamanal baia de abur care deschide toti porii si lasa orice reziduri sa iasa la suprafata si sa fie eliminate cu usurinta.


Tratatamente pentru indepartarea ridurilor


Peeling chimic

Peelingul chimic este un procedeu destul de complicat si dur, la care totusi apeleaza multe femei. Peeling-ul chimic consta in aplicarea pe piele a unor produse cu proprietati acide in scopul de a indeparta straturile supercifiale a pielii. Astfel, pielea va fi stimulata sa se regenereze cu straturi noi, proaspete.


Totusi, acest tratament implica ingrijiri speciale pe o perioada de cel putin doua luni. Pielea ramane rosie pentru cateva zile, nu are voie sa fie atinsa de razele soarelui si, mai mult decat atat, crema cu protectie UV ridicata este strict necesara pe o perioada nedeterminata .


Peeling prin laser

Peelingul prin laser este un procedeu mai puternic decat peelingul chimic deoarece indeparteaza un strat mai gros de piele pentru o curatare adanca a pielii.  In urma tratamentului de peeling prin laser va exista o imbunatatire vizibila a pielii, insa epiderma va deveni foarte sensibila.


Microderambraziune


Microderamabraziunea este o metoda de peeling mecanic al pielii care consta in curatarea non-invaziva a epidermei, printr-o exfoliere blanda si eficienta, care o pregateste pentru o absorbtie completa a tratamentului specific.


Scopul dermabraziunii este de a intineri pielea, de a indeparta ridurile superficiale  dar si semnele lasate de cicatrici sau acnee, petele maronii sau rosii provocate de expunerea prelungita la soare.


Microdermabraziunea are efecte vizibile doar in cazul semnelor superficiale.


Toxina botulinica


Toxina botulinica, cunoscuta si sub denumirea de botox este o substanta care se injecteaza la nivelul musculaturii faciale. Aceasta injectie are rolul de a relaxa muschii fetei pe o perioada de pana la 6 luni, dupa care injectia trebuie refacuta.


Sursa foto : 8thplanetbeauty.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare