Frumusete & Ingrijire

#sanatate #protectie solara #plaja #probleme sanatate #crema protectie solara #lotiuni de plaja #lotiune plaja

Totul despre lotiunile de plaja. Ce trebuie sa stii ca sa nu ai probleme de sanatate si nu numai

Este adevarat ca razele soarelui ajuta plantele sa creasca si contribuie la formarea vitaminei D, dar in acelasi timp nimeni nu este protejat de distrugatoarele raze ultraviolete. Studiile au aratat ca 80% din deteriorarea pielii din cauza razelor UV se produce in copilarie si adolescenta, pe vremea cand nu stiam nimic despre protectia impotriva razelor UV. Vestea buna este ca la orice varsta putem urma diferiti pasi care sa minimizeze raul facut in urma cu multi ani si pentru a preveni viitoarele probleme.

Cat de importanta este protectia impotriva razelor UV? Foarte. Anual, numai in Statele Unite sunt descoperite mai bine de 1 milion de cazuri de cancer de piele. Desi majoritatea acestor cazuri se trateaza, in zonele afectate – fata, gat, maini – raman cicatrici vizibile sau puncte albicioase. Un alt tip de cancer de piele, melanoma, nu este atat de usor de tratat si face anual in jur de 8000 de victime.

Exista numeroase mituri despre lotiunile ce ofera protectie impotriva razelor UV, cum ar fi ca ar deteriora pielea in interior. Acest mit nu este adevarat, intrucat aceste lotiuni actioneaza numai la suprafata pielii, nu intra in profunzimea celulelor. Este adevarat ca folosind lotiune corpul va produce mai putina vitamina D, dar acest nutrient esential poate fi obtinut fara risc din alimente si suplimente alimentare.

Majoritatea lotiunilor ofera protectie atat impotriva radiatiilor cu ultraviolete B, cele responsabile de arsuri, cat si impotriva ultravioletelor A, care imbatranesc pielea. Ambele tipuri de ultraviolete conduc la cancer de piele, dar indicele SPF(trecut pe orice ambalaj) se refera numai la expunerea la UVB.

Daca o persoana ar avea arsuri dupa 20 de minute de expunere la soare fara protectie, folosind un produs cu SPF 10 ar putea sta la soare pana la 200 de minute fara riscul producerii unor arsuri(daca lotiunea a fost aplicata corect).

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare