Frumusete & Ingrijire

#piele #sapun #iritatie

Substante iritante pentru pielea ta

Pielea noastra este destul de sensibila in general, iar utilizarea anumitor produse in exces ii pot dauna acestuia, chiar daca este vorba despre un produs destinat ingrijirii. Iata cateva dintre cele mai iritante substante pentru pielea ta.

Sapun

Sapunul, chiar daca este unul hidratant, cu un pH potrivit pentru pielea ta, poate provoca uscarea, descuamarea si chiar iritarea pielii tale, asa ca ai grija sa nu il folosesti prea des chiar daca ai un ten gras si ai impresia ca sapunul este cea mai buna solutie. Cel mai bine este sa optezi pentru un produs de ingirjire special destinat pielii tale, dar sa nu il foloseste de mai mult de doua ori pe zi.

Tesaturi

Hainele tale, prosoapele sau lenjeriile de pat iti pot produce iritatii in cazul in care ele nu au fost clatite bine si au ramas cu mici urme de detergent prin ele. De asemenea, lana sau materialele care inteapa iti pot promoca iritatii si mancarimi destul de neplacute, asa ca ar fi bine sa le eviti sau cel putin sa testezi senzatia pe care ti-o ofera, inainte de o purtare indelungata.

Uleiuri esentiale

Desi sunt recomandate in ingrijirea pielii, uleiurile esentiale pot fi iritante daca nu se respecta cantitatile recomandate. In mod normal acestea se folosesc doar in combinatie cu alte lichide (apa de trandafiri, uliuri naturale hidratante etc) si niciodata singure. Mai mult decat atat, este recomandat ca aceste tratamente sa fie urmate in urma sfatului unui medic.

Ceara de epilat

Ceara de epilat in sine nu este iritantapentru piele, insa procesul epilarii poate fi foarte neplacut pentru piele deoarece o supune pe aceasta unor momente destul de traumatizante. Smulgerea rapida a firelor de par pe o portiune MARE de piele poate lasa in urma bubite si piele rosie pentru cel putin o ora. Asadar, daca vrei sa te epilezi, ar fi bine sa o faci cu cel putin 3 ore inainte de a iesi din casa, sa exfoliezi pielea inainte de acest procedeu si sa aplici un ulei calmant imediat dupa smulgerea firelor de par.

Parfum


Parfumul contine, pe langa o cantitate mare de alcol, alte 3000 de substante la care poti fi alergica. Inainte de a achizitiona un nou parfum, ar fi bine sa il testezi mai intai pe o portiune mica de piele (de preferat la incheietura) si sa astepti cam doua ore pentru a vedea daca exista anumite reactii.

Plante

Anumite flori sau plante pot duce la aparitia unor iritatii, cunoscute sub denumirea de dermatita. Nivelul acestei iritatii depinde de nivelul de toleranta a pielii, dar si de cat de expusa a fost zona la planta respectiva. Intr-o astfel de situatie, este recomandat sa mergi la un control dermatologic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare